Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. januára 2023, 12:00
Čas čítania 1:09
Martin Mičuda

Ďalší elektrický pick-up klope na dvere. RAM 1500 Revolution má byť lídrom vo svojom segmente

Ďalší elektrický pick-up klope na dvere. RAM 1500 Revolution má byť lídrom vo svojom segmente
Zdroj: Stellantis
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY ELEKTROMOBILY
Uložiť Uložené

Na aktuálne trendy v oblasti elektromobility reaguje aj automobilka RAM.

Téma elektrického pick-upu je v USA živá, keďže tam ide stále o najžiadanejší segment vozidiel. Zatiaľ čo z tradičných značiek Ford už svoju ikonu F-150 v čisto elektrickej verzii Lightning predáva, Chevrolet na Silverado EV už prijíma objednávky. Tretí do partie, značka RAM však v tomto boji zaostáva, keďže svoj elektrický pick-up predstavuje len teraz, aj to zatiaľ len ako koncept, ktorý sa skôr ako v roku 2024 k zákazníkom nedostane.

Odporúčané
Tento úžasný zvuk musíš počuť! Aké je Audi RS Q3 Sportback s legendárnym päťvalcom? Tento úžasný zvuk musíš počuť! Aké je Audi RS Q3 Sportback s legendárnym päťvalcom? 3. januára 2023, 16:30

Novinka má názov RAM 1500 Revolution, v sériovej podobe by mala mať označenie EV, prípadne BEV. Základom je úplne nová platforma STLA Frame, ktorá so sebou prinesie akumulátor integrovaný priamo do rámu. Toto riešenie má zaručiť vysokú pevnosť, nielen preto si vývojári mohli dovoliť koncept navrhnúť bez B-stĺpika – bočné dvere sa totiž otvárajú proti sebe. 

RAM, 1500 Revolution,
Zdroj: Stellantis

Elektrický pick-up bude mať veľmi čisté línie, ktorým dominuje výrazný svetelný podpis na oboch koncoch, v rámci ktorého je zvýraznený aj samotný nápis. Štúdia má zapustené kľučky, virtuálne spätné zrkadlá, obrovské, až 24" disky či rozmernú panoramatickú strechu. Futuristicky navrhnutému interiéru dominuje 28" obrazovka uprostred. Konvenčné budíky nahradil head-up displej s prvkami rozšírenej reality.

Odporúčané
Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné 2. januára 2022, 9:30

RAM o svojom elektrickom pick-upe hovorí ako o novom lídrovi v segmente. Naráža tým nielen na prítomnosť unikátnych aktívnych aerodynamických prvkov, riadenú zadnú nápravu, ktorej kolesá sa natáčajú až o 15 stupňov, ale i elektrickú sústavu, ktorá má zaručiť v tejto triede revolučné parametre. Tie síce zatiaľ nepoznáme, 1500 Revolution sa však pýši 800 V sieťou, ktorá podporuje až 350 kW nabíjanie – v priebehu 5-minútového nabíjania tak bude možné navýšiť dojazd o približne 100 kilometrov.

Poháňané sú obe nápravy, vo výbave si pritom miesto nájde aj unikátna funkcia Shadow Mode – systém dokáže vďaka senzorom a radarom nasledovať osobu pred vozidlom, čo sa môže zísť pri prekonávaní ťažkých terénnych prekážok.

RAM, 1500 Revolution,RAM, 1500 Revolution,RAM, 1500 Revolution,RAM, 1500 Revolution,
Zobraziť galériu
(13)
Domov
Zdieľať
Diskusia