Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. januára 2022, 7:30
Čas čítania 2:02
Martin Mičuda

Ďalší elektrický pick-up sa volá Chevrolet Silverado EV, jeho úvodná 670-koňová edícia sa vypredala za 12 minút

Ďalší elektrický pick-up sa volá Chevrolet Silverado EV, jeho úvodná 670-koňová edícia sa vypredala za 12 minút
Zdroj: Chevrolet
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY ELEKTROMOBILY
Uložiť Uložené

Elektromobily Hummer EV a F-150 Lightning spoznali svojho najnovšieho konkurenta.

To, že už aj Chevrolet pracuje na svojom čisto elektrickom pick-upe, bolo zrejmé dlhšie. Na rozdiel od svojho najúhlavnejšieho nepriateľa na to šiel tento výrobca trochu inak. Zatiaľ čo nedávno predstavený elektromobil Ford F-150 Lightning je de facto „len" elektrická verzia aktuálnej generácie najslávnejšieho vozidla tohto druhu na svete, práve predstavené Silverado EV nemá so súčasnou generáciou konvenčného Silverada prakticky nič spoločné.

Odporúčané
Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné 2. januára 2022, 9:30

Naznačuje to už aj samotný dizajn, ktorý je značne odlišný – exteriérové tvary sú kvôli lepšej aerodynamike citeľne oblejšie a samotná zadná korba je súčasťou karosérie, nie je teda oddelená od kabíny. Prednej časti dominuje nová uhladená maska s full-LED svetlometmi, ktoré sú nielen navzájom horizontálne prepojené, ale zároveň aj rozdelené do dvoch poschodí. To je v súčasnosti čoraz väčší trend. Vzhľadom na absenciu klasického motora sa pod prednou kapotou nachádza rozmerný batožinový priestor.

Chevrolet, Silverado EV,
Zdroj: Chevrolet

Aj pri pohľade zboku je zrejmý odklon od klasického tvaru vozidla typu pick-up, čo potvrdzujú zaoblené hrany a dynamicky strihnuté línie. Pod masívnymi blatníkmi sa môžu schovávať až 24" disky, viac však zaujme unikátne riešenie Multi-Flex Midgate – vďaka skutočnosti, že korba je súčasťou karosérie, jej základnú dĺžku (1 803 mm) je možné predĺžiť sklopením priehradky za druhým radom sedadiel, čím vznikne plocha dlhá až 2 743 milimetrov. Tento údaj je však možné ešte dodatočne zväčšiť vďaka rôznym príplatkovým vekám korby.

Domov
Zdieľať
Diskusia