Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. novembra 2022, 14:30
Čas čítania 6:44
Martin Adam Pavlík

Neporazená MMA bojovníčka Szabová: Keď som v tehotenstve nemohla zápasiť, robila som upratovačku. Chystám návrat k boju (Rozhovor)

Neporazená MMA bojovníčka Szabová: Keď som v tehotenstve nemohla zápasiť, robila som upratovačku. Chystám návrat k boju (Rozhovor)
Zdroj: OKTAGON MMA
REFRESHER BOJOVÉ ŠPORTY LUCIA SZABOVÁ MMA OKTAGON MMA TEHOTENSTVO
Uložiť Uložené

Vyspovedali sme neporazenú slovenskú MMA zápasníčku, ktorá je momentálne na materskej dovolenke.

Lucia „Silent Killer“ Szabová je šampiónkou 4. série reality šou Oktagon Výzva a v MMA ešte nenašla premožiteľku. Má na konte šesť výhier, pričom protivníčky dokázala neraz totálne vypnúť alebo donútila bezmocne kapitulovať. Bola odhodlaná a namotivovaná získať titul bantamovej váhy v domácej organizácii.

Odporúčané
Oliver vyhral najväčší turnaj v hre Dota: Uvedomujem si, že som milionár, ale stále jazdím na starom golfe z roku 2003 (Rozhovor) Oliver vyhral najväčší turnaj v hre Dota: Uvedomujem si, že som milionár, ale stále jazdím na starom golfe z roku 2003 (Rozhovor) 9. novembra 2022, 14:30

Koncom minulého roka sa tak spolu s českou UFC veteránkou Luciou Pudilovou na sociálnych sieťach dohodli na spoločnom zápase o opasok v Oktagone. Szabová však vo februári počas turnaja Oktagon 31 v pražskej O2 Arene oznámila fanúšikom, že je tehotná, a tak museli titulový súboj odložiť.

Slovenskú zápasníčku sme vyspovedali a zistili, čo počas tehotenstva prežívala, ako ju zmenilo materstvo, z čoho mala strach, no aj to, kedy sa plánuje vrátiť k MMA. Lucia Szabová pre Refresher prezradila, ako dlho chodila počas tehotenstva na tréningy thajského boxu, prečo si musela nájsť brigádu a či plánuje syna v budúcnosti viesť k bojovým športom. 

V Refresheri ti pravidelne prinášame zaujímavé články či rozhovory venované bojovým športom. Ak chceš podporiť rozvoj podobného obsahu, pridaj sa do klubu Refresher+. Okrem množstva benefitov, ktoré na teba čakajú, získaš neobmedzený prístup k prémiovým článkom.
Lucia Szabová so synom Draganom.
Lucia Szabová so synom Draganom. Zdroj: Refresher/Martin Adam Pavlík


Veľa vrcholových športovcov často tehotenstvo vníma ako prekážku v kariére. Aké boli tvoje prvé pocity, keď si sa dozvedela, že si tehotná? Mala si strach, že ti to ohrozí rozbehnutú kariéru neporazenej MMA zápasníčky, alebo si sa, naopak, potešila a hneď ti bolo jasné, že prvoradá teraz jednoducho bude rodina a hotovo?

Pre mňa bola rodina vždy na prvom mieste, takže v tomto som mala jasno. Mala som však jasno aj v tom, že sa neskôr určite chcem vrátiť k MMA. Vždy som chcela mať vlastnú rodinu. Teraz ju mám a som šťastná. Napĺňa ma to a nič mi nechýba. Splnil sa mi sen. Teraz si pôjdem plniť tie ďalšie.

Vravela si, že to bolo celé nečakané a neplánované. Ako reagoval tvoj priateľ či rodina?

S frajerom Andrejom sme sa to dozvedeli v rovnakom čase. Robila som si tehotenský test pred plánovaným zápasom, keďže som sa dva týždne cítila nejako divne, a nakoniec bol pozitívny. Obaja sme pozerali, čo sa to vlastne deje.

Bol to pre nás šok. Nevedeli sme, ako reagovať. Sedeli sme len na gauči a mali sme pred tréningom. Povedali sme si, že si ideme najskôr zatrénovať a potom sa o tom porozprávame. Andrej to zo začiatku príliš neprežíval, no aj keď nedal hneď najavo svoje pocity, na očiach som mu videla, že je dojatý a teší sa. 

Odporúčané
Ďalšie KO od Flexkinga a výhra troch svalovcov proti Tlkancovi. Ako tipujeme výsledky duelov na turnaji Fight Night Challenge 6? Ďalšie KO od Flexkinga a výhra troch svalovcov proti Tlkancovi. Ako tipujeme výsledky duelov na turnaji Fight Night Challenge 6? 19. apríla 2024, 14:30

Čo sa týka rodičov, najprv som šla za mamou rovno s tým testom, a keď videla dve paličky, najskôr sa ma spýtala, či mám covid, keďže to bolo ešte počas pandémie.

Keď jej došlo, že to nie je covidový test, samozrejme, tešila sa, rovnako aj otec. Aj Andrejova mama plakala od šťastia. Keď sa na to pozriem spätne, podvedome som chcela mať dieťa. Dokonca som mala pred tehotenstvom sny, že už dieťa mám. Bola som pripravená ísť do toho. 

Lucia Szabová oznámila svoje tehotenstvo fanúšikom na Instagrame.
Lucia Szabová oznámila svoje tehotenstvo fanúšikom na Instagrame. Zdroj: Instagram/Lucia Szabová

Skús nás previesť obdobím mimo klietky, pretože odkedy si sa z nej vytratila, nebolo o tebe príliš počuť. Čo si prežívala v osobnom živote a ako ťa tehotenstvo zmenilo?

Nebolo to ľahké obdobie. Zo začiatku mi bývalo dosť zle, bývala som strašne unavená. Plus mala som stres, čo sa týka financií, keďže som sa živila ako zápasníčka. Zrazu som nemala príjem, pretože som nemohla zápasiť.

Nevedela som, čo budem robiť a ako to budem zvládať, no potom som si našla brigádu. Chodila som upratovať. Mala som tak stále čo robiť a nepremýšľala som zbytočne nad hlúposťami. Zamestnalo mi to hlavu. Počas tehotenstva sme zároveň začali s priateľom riešiť bývanie.

Aj ja sama som ešte istý čas trénovala.

Nebývali ste predtým spolu?

Bývali. No iba v podnájme a v malom byte. Bol to menší dvojizbový byt. Začali sme riešiť niečo vlastné. A keďže sa nám navyše skončila zmluva, istý čas sme museli bývať oddelene, kým sme nevyriešili všetko potrebné. Ja som bývala u rodičov, Andrej býval u svojej matky.

Ako si to zvládala zo psychickej stránky?

Bola som veľmi smutná, chýbal mi. Bolo to ťažké.

Ako často ste boli spolu?

Väčšinou piatky a soboty. Prišiel k nám prespať.

Čo ti najviac pomohlo prekonať ťažké časy?

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 124432 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Čo všetko ju tehotenstvo naučilo.
  • Ako si zarábala počas tehotenstva.
  • Aký bol jej pôrod a či chce ešte v budúcnosti ďalšie dieťa.
  • Kedy by sa mohla vrátiť späť do klietky a od čoho to bude závisieť.
  • Či chce stále získať titul Oktagonu.
  • Či si vie predstaviť, že by raz bojovala v súťaži UFC.
Domov
Zdieľať
Diskusia