Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. septembra 2022, 11:19
Čas čítania 0:41
Jakub Paulík

Ruskí činitelia vraj pijú pre vojnu čoraz viac alkoholu. Vladimir Putin chce propagovať zdravý životný štýl

ZAUJÍMAVOSTI ALKOHOL RUSKO SPRÁVY ZO SVETA VLADIMIR PUTIN
Uložiť Uložené

O problematike sa Putin rozprával aj s gubernátormi.

Ruského prezidenta Vladimira Putina vraj znepokojuje, že jeho pohlavári pijú čoraz viac alkoholu, uvádza Meduza s odkazom na zdroje z prostredia prezidentskej administratívy. Nárast požívania alkoholu má údajne súvis s rozpútaním vojny na Ukrajine, ktorá u ruských činiteľov vyvolala množstvo stresu. 

Putin si o tejto problematike myslí, že nie je potrebné, aby sa vydávali zákazy či zvyšovania cien alebo spotrebnej dane. Osobne vidí cestu v „propagovaní zdravého životného štýlu,“ o ktorom hovoril aj pri stretnutí Alexandrom Avdeevom, šéfom Vladimirskej oblasti, či s gubernátorom Alexandrom Sokolovom. Toho žiadal, aby téme venoval pozornosť.

Odporúčané
Pápež schvaľuje dodávky zbraní na Ukrajinu. USA posielajú ďalšiu vojenskú výbavu za 600 miliónov dolárov Pápež schvaľuje dodávky zbraní na Ukrajinu. USA posielajú ďalšiu vojenskú výbavu za 600 miliónov dolárov 16. septembra 2022, 9:03

Zdroje Meduzy tvrdia, že Sokolov a Avdeev boli slovami Putina prekvapení, pretože ich regióny nepatria medzi najviac problémové v spotrebe alkoholu. Podľa tvrdenia anonymných zdrojov z prostredia ruskej prezidentskej administratívy je Putin „znepokojený stavom niektorých ľudí z jeho vnútorného kruhu,“ čím utrpela tamojšia disciplína.

Alkoholom sa vraj snažia stresu zbaviť napríklad aj ministri a ich námestníci. Mnohí úradníci podľa Meduzy nevedeli, že sa 24. februára začne vojna, a tak v prvých mesiacoch po spustení invázie mali problém s tým, ako sa k situácii postaviť.

Domov
Zdieľať
Diskusia