Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. júla 2022, 8:07
Čas čítania 1:03
Tímea Krauszová

Peter Dinklage si zahrá v pripravovanom prequeli k Hunger Games, Ballad of Songbirds and Snaked

FILMY A SERIÁLY PETER DINKLAGE SPRÁVY ZO SVETA THE HUNGER GAMES: THE BALLAD OF SONGBIRDS & SNAKES
Uložiť Uložené

Účinkovať bude po boku Jules zo seriálu Euphoria (Hunter Schafer) a Maríe z West Side Story (Rachel Zegler).

Z Westerosu do Panemu. Obľúbený herec Peter Dinklage, ktorého okrem iných úloh poznáš ako Tyriona Lannistera zo seriálu Game of Thrones, si zahrá v pripravovanom filme The Ballad of Songbirds and Snakes, informuje Variety. Scenár vznikol podľa rovnomennej knihy, ktorej príbeh sa odohráva desiatky rokov pred príbehom dystopickej trilógie Hunger Games.

Hviezdne obsadenie

„Produkcia už začala a my sme nadšení z toho, aká herecká zostava nám vznikla. S radosťou vítame Petra Dinklagea v Paneme,“ oznámil v stanovisku Nathan Kahane, prezident produkčnej spoločnosti Lionsgate. Podľa jeho slov je Dinklage jedným z najlepších žijúcich hercov na svete a svoju charizmu prepožičia postave dekana Akadémie. Tú navštevuje mladý Coriolanus Snow (Tom Blyth), ktorý v pôvodnej trilógii už zastával pozíciu prezidenta krajiny.

Anketa:
Páči sa ti pôvodná trilógia Hunger Games?
Áno, čítal/čítala som aj knihy.
Knihy nepoznám, filmy sa mi páčia.
Nie.
Áno, čítal/čítala som aj knihy.
42 %
Knihy nepoznám, filmy sa mi páčia.
45 %
Nie.
12 %

Coriolanus prežíva s rodinou ťažké časy. Nádej na zlepšenie však príde, keď dostane šancu byť mentorom jedného zo súťažiacich v 10. hrách o život. Jeho učenkyňou sa stane malé dievčatko z chudobného 12. okresu, ktoré na prvý pohľad nemá šancu hry vyhrať. Mladú Lucy Gray Baird stvárni Rachel Zegler známa z muzikálu West Side Story.

Vo filme bude účinkovať aj Hunter Schafer ako Tigris Snow, Coriolanova sesternica.

Postava, ktorú stvárni Dinklage – dekan Highbottom –, je jednou z najsilnejších v živote mladého Snowa. Je prísny a pomstychtivý, a chtiac-nechtiac sa stal tvárou hier, ktoré vo svojich počiatkoch nemali takú obľubu, ako si ju pamätáme z trilógie.

Kniha The Ballad of Songbirds and Snakes vyšla v roku 2020, jej autorkou je Suzanne Collinsová, ktorá napísala aj známu trilógiu. V jej filmovej verzii vystupovala v hlavnej úlohe dnes už oscarová herečka Jennifer Lawrence.

Premiéra filmu je stanovená na 17. novembra 2023.

Domov
Zdieľať
Diskusia