Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júla 2022, 13:31
Čas čítania 1:17
Viktor Kniš

Marian Kočner sa chcel na súde vyzliecť, aby vysvetlil správy z Threemy s Alenou Zsuzsovou

NEWS MARIAN KOČNER VRAŽDA JÁNA KUCIAKA
Uložiť Uložené

Marian Kočner tvrdí, že správy o svrabe sa netýkali objednávky vraždy Jána Kuciaka. Vraj má kožný problém, ktorý súvisí so psychickými problémami a s intoleranciou na jedlo.

Obžalovaný Marian Kočner Špecializovanému trestnému súdu ponúkol, že sa vyzlečie, aby dokázal, že správy s Alenou Zsuzsovou o kožných problémoch nie sú šifra, ale skutočnosť, informuje Denník N. Zmenkový podvodník tvrdí, že dermatologické problémy má dlhodobo a súvisia s intoleranciou na jedlo a so stresom. V tom čase mal vraj stres, pretože zakladal politickú stranu a práve prebiehal zber podpisov, ktorý nevyzeral úspešne. 

Marian Kočner a Alena Zsuzsová si cez šifrovanú aplikáciu Threema písali o vypadnutých zuboch, svrabe alebo miznúcom snehu, pričom prokurátor sa domnieval, že sa dohadujú o vražde novinára Jána Kuciaka.

Na ŠTS dnes vypočúvali odborníka z katedry porovnávacej religionistiky, ktorého úlohou bolo analyzovať, či Kočner a Zsuzsová používajú v komunikácii šifry. Tých podľa znalca pribúdalo najmä pred vraždou novinára.

Písali si o kožnej chorobe ako o probléme, ktorý chceli riešiť krémom. Zsuzsová však takúto chorobu nemala a nešla ani do lekárne, kam ju Kočner posielal v rovnaký deň, ako si posielali Kuciakov článok o Kočnerových podozrivých prevodoch. „Pozri, ten isty lekar nam liecil ten predminulorocny exem a vyliecil ho dokonale. Sam to velmi dobre vies. A aj preto som si ista, ze najde liek aj teraz,“ písala Kočnerovi Zsuzsová. 

Odporúčané
Ak Kočnerovi nechutili palacinky, mohol sa sťažovať vyššie: takto fungujú jedálne v slovenských väzniciach Ak Kočnerovi nechutili palacinky, mohol sa sťažovať vyššie: takto fungujú jedálne v slovenských väzniciach 1. decembra 2023, 18:30

Na tento dôkaz upozornil Senát ŠTS Najvyšší súd, ktorý celý prípad vrátil na hlavné pojednávanie. Najvyšší súd sa domnieva, že spôsob, akým ŠTS vyhodnotil správy z Threemy, bol nedostatočný, „pretože výkladov sa ponúka viac a súd by mal zvažovať vždy tú z alternatív, ktorá sa najviac približuje objektívnej realite“.

Znalecký posudok z odboru kryptológie vypracovala Filozofická fakulta Univerzity Komenského.

Marian Kočner
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Včera na hlavnom pojednávaní vypovedal spolupracujúci obvinený Bernard Slobodník

Bývalého šéfa finančnej jednotky NAKA predvolali, aby pomohol dokázať motív Mariana Kočnera objednať si vraždu aktuálneho generálneho prokurátora Maroša Žilinku, informuje Denník N. Bývalý vysokopostavený policajt tvrdil, že na neho obvinený Norbert Bödör tlačil, aby marili vyšetrovanie kauzy Technopol, ktorú Žilinka dozoroval.

Slobodník bol v tom čase podľa svojich slov súčasťou tzv. Bödörovho komanda a tvrdí, že s kauzou Mariana Kočnera Bödörovi pomáhal podľa pokynov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia