Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júla 2022, 9:30
Čas čítania 5:46
Lukáš Čelka

Vyskúšal som si prácu v bufete na kúpalisku: horúčavy sa dajú zvládať ľahšie než neslušní zákazníci (Reportáž)

REFRESHER REPORTÁŽE ZO SLOVENSKA
Uložiť Uložené

Hodiny som strávil čapovaním piva a obsluhovaním zákazníkov, ktorým som relax ticho závidel.

Určite si aj ty raz za svoj život zažil (alebo práve zažívaš) sezónnu letnú brigádu. Ak nie, to nič – aspoň ťa vezmeme do pre teba úplne nepoznaného sveta. Konkrétne do bufetu na kúpalisku.

Hoci môže znieť takáto brigáda na prvé počutie jednoducho – vyvediem ťa z omylu. Na vlastnej koži som si totiž vyskúšal, aké je to hodiny stáť počas najväčších horúčav v stánku, pozerať sa na ľudí, ako sa bavia v bazénoch, ticho im závidieť a obsluhovať nie vždy slušných zákazníkov.

Napriek tomu, že je táto práca náročná a bufetári obslúžia denne aj 150 zákazníkov, prináša aj mnoho úsmevných či bizarných momentov, ktoré by som si ani nedokázal predstaviť, kým som ju nevyskúšal.

Ešte predtým, než začneš so mnou poobednú šichtu, rád by som ti pripomenul, že cestovať po Slovensku a tvoriť zaujímavý obsah priamo z terénu môžem len vďaka našim predplatiteľom. Preto ak sa ti takýto formát článkov páči, môžeš nás podporiť vstupom do klubu Refresher+.

Nástup do šichty

Je krátko pred trinástou hodinou, keď parkujem svoje auto pri termálnom kúpalisku Poľný Kesov, známom aj ako Nitrava. Len čo rýchlym krokom prejdem cez recepciu a oznámim recepčnej, že idem do práce, zostanem prekvapený z rozlohy kúpaliska. Na veľkom priestranstve sa rozprestiera hneď niekoľko zážitkových bazénov a atrakcie, ako napríklad vodné bicykle či tobogany.

Kúpalisko Poľný Kesov ponúka množstvo možností rekreácie.
Kúpalisko Poľný Kesov ponúka množstvo možností rekreácie. Zdroj: Refresher/Bianka Zubková

Z príjemných predstáv, ako by som sa v tomto teple najradšej do jedného z bazénov vrhol, ma vytrhne majiteľ bufetu. Ktovie, ako by sa so mnou rozprával, ak by som bol čerstvá pracovná sila zo študentského servisu. Som tu však ako novinár, a kým kráčame medzi bazénmi, zdvorilo mi cez piskot detí vysvetľuje, že kúpalisko je pomerne nové. „Nitrava má len tri roky, za tento čas ju však majitelia vybudovali na veľmi vysokú úroveň. Zatiaľ ju však poznajú najmä lokálni, preto nie je taká preľudnená ako napríklad Štúrovo či Podhájska,“ dodá.

Odporúčané
Bol som na slovenskej fetišistickej párty: na okázalé večierky plné erotiky sa chodia odviazať aj vrcholoví manažéri Bol som na slovenskej fetišistickej párty: na okázalé večierky plné erotiky sa chodia odviazať aj vrcholoví manažéri 17. marca 2024, 12:30

Po pár metroch chôdze sa ocitáme na mojom novom pôsobisku – v bufete s výčapom a so sladkým občerstvením. Len čo vojdeme do stánku, cítim, že je v ňom výrazne teplejšie ako vonku. Skôr než sa majiteľovi stihnem posťažovať, mizne preč a úlohu zaučiť ma prenecháva na zamestnancov, mojich dočasných kolegov: Lauru, Matúša a Martinu.

Moji noví kolegovia a ja. Sprava: ja, Martina, Laura a Matúš.
Moji noví kolegovia a ja. Sprava: ja, Martina, Laura a Matúš. Zdroj: Refresher/Bianka Zubková

Prvá sa ma chopí Laura, ktorá mi prezrádza, že v bufete predávame palacinky, vafle a trdelníky. „Okrem toho máme aj výčap. Čapujeme 10° Zlatý Bažant, 10° Krušovice, nealko radler a Kofolu,“ dodá s tým, že pre deti máme v ponuke aj domáce ľadové čaje.

Hneď ako ma oboznámi s ponukou, poznamená, že dnes je to na kúpalisku „mŕtve“. „Včera bol sviatok a pršalo. Trochu sa ochladilo a to znamená, že do víkendu to bude slabé,“ dodá s tým, že aspoň majú dostatok času venovať sa mi.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 117839 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako mi išlo čapovanie piva.
  • Aký trapas sa mi stal s mojím prvým zákazníkom.
  • Prečo ma vysmial kolega Matúš.
  • Čo je podľa brigádnikov v bufete na kúpalisku na ich práci najťažšie.
  • Čo najbizarnejšie sa im počas pracovného času stalo.
Domov
Zdieľať
Diskusia