Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Orange
4. mája 2022, 10:30
Čas čítania 0:39
Sponzorovaný obsah

Známy youtuber menameselassie hovoril o bezpečnosti v online priestore na Festivale pre dušu. Orange pripravil už druhý ročník

ZDRAVIE BEZPEČNOSŤ NA INTERNETE DUŠEVNÉ ZDRAVIE ONLINE ZOZNAMKY
Uložiť Uložené

Pozri si reportáž, v ktorej sa dozvieš, akým nástrahám čelia mladí na internete a kde hľadať pomoc v prípade rôznych problémov.

Online priestor prináša mnoho benefitov a s nimi žiaľ aj viacero nástrah, ktoré zasahujú hlavne mladých ľudí. Aj preto bol druhý ročník Festivalu pre dušu, ktorý organizuje Nadácia Orange v spolupráci s organizáciou IPčko, venovaný práve téme bezpečnosti v online priestore.

Veľkým problémom u mladých môže byť napríklad aj prílišná dôvera, prezradila psychologička Lucia Koštálová. Môže to neskôr viesť k tomu, že mladí ľudia zdieľajú s úplnými cudzincami na internete dôverné informácie, ktoré by inak nepovedali možno ani svojim blízkym kamarátom či rodine.

Internet má však aj mnoho ďalších nástrah. So svojimi ťažkosťami sa na známeho slovenského youtubera Mateja Slažanského, známeho ako menameselassie, obracajú aj jeho fanúšikovia. Čo robí v podobnej situácií a ako sa môžu zachovať rodičia prípadne blízki niekoho, kto čelí rôznym problémom v online priestore? Pozri si našu reportáž a zisti, kde možno hľadať pomoc alebo ako problémom predchádzať.

Celý záznam Festivalu pre dušu si môžeš pozrieť tu. Taktiež na webe Bez nástrah nájdeš užitočné informácie spojené s nástrahami online priestoru. 

prejsť na web
Domov
Zdieľať
Diskusia