Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. apríla 2022, 11:37
Čas čítania 0:49
Viktor Kniš

Boris Kollár zachráni Fica pred väzbou, tvrdí Cigániková: Nastal čas, aby sa Matovič zamyslel nad našou protikorupčnou vládou

NEWS BORIS KOLLÁR JANA BITTÓ CIGÁNIKOVÁ ROBERT FICO
Uložiť Uložené

O odvolaní Roberta Fica sa bude hlasovať až budúci týždeň.

Jana Bittó Cigániková tvrdí, že Boris Kollár sa rozhodol podržať Roberta Fica v prípade hlasovania v parlamente o jeho vydaní na väzobné stíhanie. Poslankyňa SaS sa odvoláva na štvrtkovú diskusiu v televízii TA3, kde predseda strany Sme rodina prízvukoval, že je kľúčové, aby mali vyšetrovatelia dosť dôkazov, a naznačoval, že hlasovanie nemá vplyv na to, či Roberta Fica budú trestne stíhať. 

„Chcem povedať, aby ľudia pochopili, keď Roberta Fica nevydáme, neznamená, že sme ho nevydali na trestné stíhanie. Robert Fico je dnes trestne stíhaný, on je trestne stíhaný a bude súdený. Pevne verím, že tí, ktorí toto priniesli, unesú dôkazné bremeno a nakoniec bude aj odsúdený,“ povedal Boris Kollár.

Jana Bittó Cigániková apeluje v tomto kontexte aj na bývalého predsedu vlády a šéfa najsilnejšieho parlamentného hnutia Igora Matoviča. Chce, aby sa zamyslel nad „protikorupčnou koalíciou“.

„Viem, že koalícia bez Borisa Kollára by bola ťažšia, ale som zvedavá, či zvíťazí pohodlie alebo protikorupčný zmysel tejto vlády,“ dodala Cigániková. Strana Sloboda a solidarita je v tejto otázke jednotná a zahlasuje za vydanie šéfa Smeru, aby o jeho väzbe rozhodol súd. 

Odporúčané
Dcéra Borisa Kollára odchádza do Indie za frajerom: Jeho dom má 70-členný personál, súkromný wellness, kurty aj kino (Rozhovor) Dcéra Borisa Kollára odchádza do Indie za frajerom: Jeho dom má 70-členný personál, súkromný wellness, kurty aj kino (Rozhovor) 28. marca 2024, 12:30

Plénum NR SR bude hlasovať o vydaní Roberta Fica až budúci týždeň, najmä opoziční poslanci totiž od včerajšieho dňa stopercentne využívajú možnosť vystupovať v rozprave, čím odkladajú samotné hlasovanie.  

Domov
Zdieľať
Diskusia