Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. apríla 2022, 16:30
Čas čítania 7:21
Dominik Vetrák

Game Pass: prečo je to najlepšia herná služba v histórii, ako môžeš zdieľať heslo na účet a ktoré hry sú najlepšie?

Game Pass: prečo je to najlepšia herná služba v histórii, ako môžeš zdieľať heslo na účet a ktoré hry sú najlepšie?
Zdroj: Xbox
TECH GAME PASS XBOX SERIES X/S
Uložiť Uložené

Všetko, čo potrebuješ vedieť o PC a Xbox Game Passe, hernej službe podobnej Netflixu.

Xbox Game Pass a Game Pass PC sú služby, ktoré hráči označujú za najlepší videoherný „deal“ vôbec. Niečo ako Netflix pre videohry. Po zaplatení 10 eur na mesiac, respektíve asi 120 eur ročne, získaš prístup k viac ako 400 hrám, ktoré si môžeš stiahnuť a hrať. 

Katalóg hier sa neustále mení, keďže doň hry pridávajú, ale aj odoberajú. Zároveň sa cena predplatného dá razantne znížiť a niektoré hry ostávajú v službe navždy. V tomto článku ti detailne predstavíme, ako čo najlepšie využívať služby Game Passu, kedy si ho kúpiť a aké hry na ňom vyskúšať. Ak si náruživý hráč, vedz, že je to cesta, ako ročne ušetriť stovky až tisícky eur na hrách.

V tomto článku si prečítaš:
  • Kedy sa najviac oplatí kúpiť si Game Pass a ako sa dá ušetriť.
  • Či sa na Game Pass môžeš s kamošmi zložiť ako na Netflix či HBO. 
  • Ktoré hry tam ostávajú navždy, koľko ich tam vlastne je a ako často sa menia.
  • Ktoré hry tam vychádzajú hneď po vydaní.
  • Aké ďalšie výhody má Game Pass.
  • Či existujú akcie alebo rodinné balíčky.

Čo je to vlastne Game Pass?

Predstav si Netflix, akurát pre hry. Mesačne či ročne si platíš členstvo, za ktoré získavaš okrem menších výhod a bonusového obsahu do niektorých hier (DLC) možnosť stiahnuť si a prejsť viac ako 400 hier. Spoločnosť Xbox do katalógu pridáva staršie, novšie a aj úplne čerstvé hry, ktoré ešte len vyšli.

 

Kedy sa najviac oplatí predplatiť si Game Pass?

Spoločnosti Microsoft a Xbox v minulosti zvykli propagovať Game Pass cez rôzne akcie a zľavy, ale nie je isté, že sa niečoho takého ešte dočkáme. Bežne ťa služba vyjde na 10 eur na mesiac s tým, že prvý mesiac máš za 1 euro. 

Odporúčané
Ktorú konzolu kúpiť na Vianoce? Je v roku 2023 lepší Xbox, PlayStation či Nintendo? Ktorú konzolu kúpiť na Vianoce? Je v roku 2023 lepší Xbox, PlayStation či Nintendo? 25. novembra 2023, 9:30

Niektorí priekupníci predávajú digitálne kódy na Game Pass lacnejšie ako obchody, a pokiaľ si ochotný riskovať, môžeš si ich kupovať zo zahraničných webov, ktoré ich často predávajú lacnejšie než slovenské obchody. 

Trik s Xboxom Live Gold ti ušetrí viac ako 100 eur ročne

Xbox Live Gold je staršia služba od Microsoftu a Xboxu, vďaka ktorej máš prístup k hraniu online a aj k dvom až štyrom hrám mesačne (niekedy sa počet mení), ktoré si môžeš stiahnuť zadarmo. V porovnaní s tým, čo všetko ponúka Game Pass Ultimate, nie je veľmi výhodné platiť si Xbox Live Gold, a preto je tento trik výhodný. 

Zahŕňa síce niekoľko krokov, no ušetrí ti množstvo peňazí. Ak si zaplatíš za členstvo v službe Xbox Live Gold, stačí, aby si si ho zvýšil na Game Pass Ultimate (pozor, musí ísť o Ultimate, nie obyčajný Game Pass). 

Napríklad: kúpiš si Xbox Live Gold na tri roky (nemôžeš mať naraz viac ako tri roky predplatného) a pripojíš ho k svojmu účtu. Následne si kúpiš Game Pass Ultimate (napríklad na jeden mesiac za 13 eur) a trojročné Xbox Live Gold sa ti zmení na trojročné predplatné služby Game Pass Ultimate.

Namiesto toho, aby si si kupoval 3 roky Game Pass Ultimate za cca 360 eur, si kúpiš 3 roky Xbox Live Gold za cca 120 – 130 eur a za ďalších 13 eur (hodnota mesačného predplatného Game Passu Ultimate) si ho premeníš na Game Pass Ultimate.

Odporúčané
Najväčší leak v histórii hier: nový Doom a Dishonored 3. Xboxu unikli plány na ďalších 5 rokov vrátane dizajnu novej konzoly Najväčší leak v histórii hier: nový Doom a Dishonored 3. Xboxu unikli plány na ďalších 5 rokov vrátane dizajnu novej konzoly 19. septembra 2023, 12:01

Akurát si musíš dávať pozor, aby si v čase konverzie nemal už aktívny Game Pass, inak to fungovať nebude. Dobrá správa je, že to funguje aj v prípade, že si už Game Pass platil v minulosti, takže tento trik môžeš opakovať donekonečna (respektíve aspoň dovtedy, kým to Xbox nezmení). Ak by si potreboval detailnejšie vysvetlenie, nájdeš ho tu.

Ak sa ti teda náhodou predplatné Game Passu/Game Passu Ultimate končí o mesiac, počkaj, kým vyprší, a následne urob tento trik so službou Xbox Live Gold. Koľko ti to ušetrí? Ak sa bavíme o ročnom Game Passe Ultimate, ušetríš približne 110 eur. Za trojročný Game Pass Ultimate tak touto metódou dokážeš ušetriť okolo 300 eur. V podstate si tak môžeš kúpiť konzolu Xbox Series S a Game Pass Ultimate na tri roky za 450 až 500 eur. 

Aký je rozdiel medzi verziami Game Pass a Game Pass Ultimate

Predplatitelia základnej verzie Game Pass na PC alebo konzoly majú prístup k stovkám hier. Príjemným bonusom sú napríklad zľavy na dodatočný obsah do hry vo forme DLC alebo zľavy na samotné hry, ale to je asi tak všetko. 

Ak si priplatíš za Ultimate, ktorý je drahší o 3 eurá na mesiac, získaš do katalógu viac hier, ako napríklad všetky tituly z katalógu EA Play, čo je služba od spoločnosti a vydavateľa EA. Budeš tak môcť hrať hry ako Need for Speed, FIFA, NHL, Battlefield, Mass Effect a mnohé ďalšie. Obyčajný Game Pass v katalógu totiž hry z EA Play nemá.

Odporúčané
Xbox a Keanu Reeves ukázali rozšírenie Cyberpunk 2077: Phantom Liberty či epické vesmírne RPG Starfield. Z týchto hier odpadneš Xbox a Keanu Reeves ukázali rozšírenie Cyberpunk 2077: Phantom Liberty či epické vesmírne RPG Starfield. Z týchto hier odpadneš 11. júna 2023, 20:34

Ultimate ti zároveň platí ako na konzolu, tak na PC a najväčším lákadlom oproti klasickému Game Passu je možnosť hrať hry cez xCloud, a teda internetové pripojenie. Nemusíš si ani kupovať konzolu Xbox Series S za 300, respektíve Series X za 500 eur. Stačí, ak máš mobil, rýchly internet a ovládač na Xbox, a môžeš hrať nové Halo, Gears či Forzu cez smartfón. Niektoré hry sa navyše dajú ovládať aj bez ovládača priamo na mobile. Tu nájdeš zoznam všetkých týchto titulov.

Posledným bonusom je to, že v Game Passe Ultimate je zahrnutá aj služba Xbox Live Gold, vďaka ktorej si budeš môcť každý mesiac stiahnuť dve hry zadarmo a aj hrať online multiplayer. 

Game Pass cena zľavy triky najlepšie hry
Zdroj: Xbox

Koľko ušetríš na hrách z Game Passu, ak by si si ich chcel kúpiť?

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 113687 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Koľko vďaka Game Passu ušetríš.
  • Či a ako sa dá s niekým iným zdieľať účet ako napríklad Netflix.
  • Či sa dá Game Pass aktivovať na konzolách Nintendo Switch alebo Playstation.
  • Koľko hier je v katalógu, ako často sa pridávajú nové a ktoré hry vychádzajú v Game Passe rovno v deň svojho vydania.
  • Aké hry tam ostávajú navždy a ktoré sa oplatí hrať najviac.
Domov
Zdieľať
Diskusia