Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. septembra 2020 o 15:37
Čas čítania 2:31
Dominik Vetrák

Vyskúšali sme xCloud, hranie AAA hier na mobile. Microsoft a ich Game Pass sú videoherným Netflixom

TECH
Uložiť Uložené

Služba cloudového hrania od Microsoftu sa podarila na jednotku.

Od 15. septembra 2020 poskytuje Microsoft cloudové hry. Project xCloud sa bez akéhokoľvek navyšovania ceny za Game Pass Ultimate stal jej súčasťou. Ak si teda službu predplácaš, môžeš hrať hry na mobiloch a tabletoch celkom zadarmo.

Stačí ti Game Pass Ultimate, smartfón so systémom android, ovládač z Xbox One, PS4 či od ďalších podporovaných firiem. Potrebovať budeš ešte nadstavec na ovládač a pripojenie internet. Všetky potrebné informácie nájdeš tu.

Odporúčané
Exkluzivity pre PlayStation alebo Xbox? Ktorú next-gen konzolu by si si mal kúpiť? Exkluzivity pre PlayStation alebo Xbox? Ktorú next-gen konzolu by si si mal kúpiť? 19. septembra 2020 o 15:44

Microsoft odporúča, aby tvoj wi-fi modem podporoval 5ghz frekvenciu. Na 2,4ghz frekvencii to môže viac lagovať. Zažil som to aj ja, a tak som presedlal na mobilné dáta. Za hodinu hrania spotrebuješ asi 2 gigabajty dát, čo sa rovná streamovaniu videí vo vysokej kvalite. Ak však plánuješ hrať častejšie, určite si zaobstaraj lepší modem.

Na Slovensku nie sú 5ghz modemy samozrejmosťou, aj v Telekome ho považujú za prémiovú službu. Vzhľadom na streamovanie hier je ich kvalita obrazu celkom vysoká.

Rozlíšenie je nastavené na 720p, čo však úplne stačí, keďže sa pozeráš na malú obrazovku telefónu. Aj preto neodporúčame hrať hry, v ktorých je veľa textu a neponúkajú zapnuté titulky s veľkými písmenami. 

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Domov
Zdieľať
Diskusia