Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
19. septembra 2023, 12:01
Čas čítania 2:01
Dominik Vetrák

Najväčší leak v histórii hier: nový Doom a Dishonored 3. Xboxu unikli plány na ďalších 5 rokov vrátane dizajnu novej konzoly

Najväčší leak v histórii hier: nový Doom a Dishonored 3. Xboxu unikli plány na ďalších 5 rokov vrátane dizajnu novej konzoly
Zdroj: Xbox/FTC/Bethesda
TECH XBOX SERIES X/S
Uložiť Uložené

Najväčší leak v histórii hier: nový Doom a Dishonored 3. Xboxu unikli plány na ďalších 5 rokov vrátane dizajnu novej konzoly.

Microsoftu unikli citlivé dáta o jeho plánoch na budúce hry a konzoly. Dozvedeli sme sa, že robia na tituloch ako Dishonored 3, GhostWire Tokyo 2 či remakoch Oblivion a Fallout 3. Práve na týchto hrách aktuálne pracujú štúdiá v Bethesde, ktorá už patrí pod Microsoft. S najväčšou pravdepodobnosťou si ich teda zahráš len na PC a Xboxe. 

Odporúčané
Baldur’s Gate 3 je hra, na ktorú som čakal celý život. Prestal som spať, len aby som mohol hrať ďalej Baldur’s Gate 3 je hra, na ktorú som čakal celý život. Prestal som spať, len aby som mohol hrať ďalej 15. septembra 2023, 15:00

Nižšie je kompletný zoznam plánovaných hier a DLC od Bethesdy. Ide však o dokument spred roka 2020/2021, keďže pri Starfielde je plánovaný dátum vydania v roku 2021 a hra vyšla len pred niekoľkými týždňami. Niektoré z týchto hier mohli v Bethesde zrušiť, prípadne k nim pridať nové.

V prípade Doom: Year Zero je náročné predpovedať typ hry, ale pravdepodobne pôjde o prequel zachytávajúci udalosti pred reštartom Doom série z roku 2016 alebo udalosti spred úplne prvého Doom titulu z roku 1993. Project Platinum by mohol odkazovať na Wolfenstein 3 od štúdia Machine Games, ale je to len špekulácia. Všetky plánované dátumy vydania sú neaktuálne, takže aj remaster/remake Oblivion môže vyjsť neskôr. 

Xboxu však unikli aj vlastné plány. Ak sa nezmenili, hráči sa na budúci rok dočkajú oživenia súčasnej generácie konzol novým typom. Konzola jemne zmení dizajn oproti Xbox Series X, bude zaoblená a bez diskovej mechaniky, takže sa na ňu budú dať kupovať hry len digitálne (plus Game Pass).

To je zrejme jedinou veľkou zmenou, keďže podľa dokumentov to vyzerá tak, že samotný výkon hardvéru sa nezvýši a hry na konzole budú fungovať rovnako ako na Xbox Series X. Nič z toho však nie je oficiálne potvrdené a treba si počkať na ďalšie informácie. 

Odporúčané
Ktorú konzolu kúpiť na Vianoce? Je v roku 2023 lepší Xbox, PlayStation či Nintendo? Ktorú konzolu kúpiť na Vianoce? Je v roku 2023 lepší Xbox, PlayStation či Nintendo? 25. novembra 2023, 9:30

Uniknuté dokumenty odhalili aj existenciu nového ovládača, ktorý by mal prevziať revolučné vlastnosti ovládača Dual Sense pre PS5. Reč je napríklad o haptickej odozve (vibrovanie) a adaptívnych spúšťačoch (L2, R2).

Veľkou časťou leaku sú aj plány na ďalšiu generáciu konzol. Microsoft plánuje vydať nový Xbox v roku 2028 a malo by ísť o hybridnú konzolu, ktorá sa bude spoliehať na cloudové riešenie hranie hier. Nie je známe, či bude konzola stále obsahovať diskovú mechaniku. 

Microsoft je posledné roky v procese akvizície vydavateľskej a vývojárskej videohernej spoločnosti Activision Blizzard. Všetky tieto údaje unikli skrz dokumenty, ktoré analyzovala Federal Trade Comission (FTC). Federálna obchodná komisia v USA je štátny regulačný orgán v rámci procesu rozhodovania o tom, či umožnia Microsoftu odkúpiť Activision Blizzard. Ide zrejme o najväčší únik vo videohernej histórii. 

Domov
Zdieľať
Diskusia