Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. apríla 2022, 17:55
Čas čítania 0:30
Viktor Kniš

Prieskum: Vladimirovi Putinovi verí čoraz menej Slovákov. Odporcami sú hlavne vzdelaní ľudia

NEWS PRIESKUM VEREJNEJ MIENKY VLADIMIR PUTIN
Uložiť Uložené

Sympatie k Putinovi klesajú so stúpajúcim vzdelaním, ukázal prieskum Globsecu.

Vladimira Putina podporuje čoraz menej Slovákov, ukázal prieskum, na ktorý upozornil Denník N.

Za posledný mesiac klesla popularita ruského prezidenta na Slovensku z 55 na 28 %, ukázal telefonický prieskum, ktorý pre Globsec zrealizovala agentúra Focus. Na Slovensku vníma šéfa Kremľa veľmi pozitívne 5,8 percenta opýtaných, skôr pozitívne ďalších 21,8 percenta z nich. Skôr negatívne Vladimira Putina vníma 31,6 a úplne negatívne 39,3 percenta ľudí.

Vladimira Putina podporuje viac starších ľudí – najviac v kategórii 55 – 64 rokov. Rovnako platí, že čím sú Slováci vzdelanejší, tým menej Putina rešpektujú. Vladimira Putina vníma pozitívne 33 % respondentov bez maturity, 26,5 % respondentov s maturitou a 19,7 % absolventov vysokých škôl.

Šéf Kremľa je na Slovensku menej populárny ako ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, ktorého vníma pozitívne viac ako polovica opýtaných, ukázal prieskum Focusu pre Globsec. 

Putin
Zdroj: TASR
Domov
Zdieľať
Diskusia