Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. apríla 2022, 6:40
Čas čítania 0:54
Ivan Koribanič

VIDEO: Žena si za 25-tisíc dolárov dala naklonovať uhynutú mačku. Tá je takmer na nerozoznanie

VIDEO: Žena si za 25-tisíc dolárov dala naklonovať uhynutú mačku. Tá je takmer na nerozoznanie
Zdroj: Reprofoto/YouTube-ThisMorning
ZAUJÍMAVOSTI DOMÁCE ZVIERATÁ
Uložiť Uložené

Cieľom vraj nikdy nebolo nahradiť uhynutú mačku Chai, ktorá zomrela v roku 2017. Andersonová pritom tvrdí, že „Chai bola jedinou vecou, ktorú by vedela prirovnať k spriaznenej duši“.

Kelly Andersonová minula 25-tisíc dolárov, aby jej firma naklonovala jej mŕtvu mačku, píše Independent.

Cieľom vraj nikdy nebolo nahradiť uhynutú mačku Chai, ktorá zomrela v roku 2017. Andersonová pritom tvrdí, že „Chai bola jedinou vecou, ktorú by vedela prirovnať k spriaznenej duši“.

Po tom, čo Chai uhynula, Kelly Andersonová požiadala spoločnosť ViaGen Pets o pomoc pri naklonovaní mačky. Tento proces zahŕňal biopsiu kože uhynutého zvieraťa krátko po jej smrti. V tomto smere je dôležité úkon vykonať predtým, než bunky odumrú.

Ako dôvod dať Chai naklonovať Andersonová uviedla, „že ich spoločný čas sa skončil príliš skoro“.



Kelly Andersonová sa zo svojej staronovej mačky tešila o štyri roky neskôr – v roku 2021. Na prvý pohľad sa klonovanie podarilo. Mačky totiž vyzerajú takmer identicky.

„Určite to za to čakanie stálo. Keď som ju prvýkrát uvidela, položila som si ju na kolená a ona hneď zaspala,” povedala Andersonová.

Spoločnosť ViaGen klonuje aj psy. Uvádza, že naklonované domáce zviera je „dvojčaťom” uhynutého zvieraťa, ktoré sa v podstate len narodilo neskôr. „Klonované dvojča bude mať spoločné mnohé z kľúčových atribútov vášho súčasného zvieraťa. Napríklad inteligenciu, temperament či vzhľad,“ píše spoločnosť na svojom webe.

O klonovanie uhynutých zvierat je pritom čoraz väčší záujem. Hoci firma nezverejnila presný počet doteraz naklonovaných zvierat, podľa nej ide o stovky. Táto metóda však naráža u množstva odborníkov na otázku etiky.

V Refresheri ti každodenne prinášame aktuálne správy zo sveta. Viac noviniek nájdeš v našej sekcii News.
Domov
Zdieľať
Diskusia