Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. marca 2022 o 12:30
Čas čítania 5:10
Dominik Vetrák

Ako si Ďuro Mokrý vystrelil z Davida Beckhama alebo 10 najlepších relácií z 90. rokov, ktoré sme ako deti milovali

FILMY A SERIÁLY NOSTALGICKÉ RELÁCIE
Uložiť Uložené

Na čom sme vyrastali v 90. rokoch a ako vyzerali zábavné relácie ako Čo dokáže ulica, Maxihra, vtipy Ďura Mokrého a ďalšie?

V 90. rokoch sme síce ako deti trávili veľa času behaním po vonku, no pred televízorom sme boli vždy, keď nám to rodičia dovolili. Pozerali sme relácie pre deti, rôzne súťaže a rozprávky. RTVS (vtedajšia STV) a iné televízne stanice nám pripravovali viaceré zábavné relácie, na ktoré radi spomíname dodnes. 

Ak sa ti páčia naše pohľady do minulosti a spomínanie na nostalgické relácie a seriály nášho detstva, podpor nás v práci na ďalších takýchto článkoch a staň sa členom klubu Refresher+.

Odporúčané
Andrej Bičan nám prezradil, ako fungovalo ovládanie Maxihry, či niekto podvádzal a prečo sa relácia skončila (Rozhovor) Andrej Bičan nám prezradil, ako fungovalo ovládanie Maxihry, či niekto podvádzal a prečo sa relácia skončila (Rozhovor) 20. februára 2022 o 16:30

Je to možné? (1999/2000)

Zabávač a moderátor Ďuro Mokrý si uťahoval z celebrít ako jeden z prvých. Púšťal sa do situácií, v ktorých sa za neho musel cítiť trápne úplne každý, no zakaždým dokázal z náročných situácií nejako vykľučkovať a často sa mu podarilo rozosmiať aj svoje obete. 

Vytrolloval populárneho dídžeja Scootra, ale aj futbalistu Davida Beckhama. Jeho segmenty v relácii Je to možné? spočívali v tom, že sa so štábom dostal na tlačové konferencie slávnych osobností alebo s nimi natáčal rozhovory. Ďuro Mokrý potom úmyselne lámal angličtinu so slovenčinou, kládol nezmyselné otázky a osobnosti oslovoval nesprávnym menom. Rozprával sa však aj so Slovákmi či s Čechmi.

Speváka Karla Gotta nazval exotom a spýtal sa ho na množstvo jeho nemanželských detí na Slovensku. Dvakrát si spravil žarty aj z hokejistu Žiga Pálffyho, ktorý pri jeho brbtoch len neveriacky pozeral. Žigo to však bral s humorom.

Moderátor a zabávač Jožo Pročko v relácii Je to možné? spolu so svojím štábom nachytal veľké množstvo ľudí. Medzi nimi bol napríklad aj herec Ibrahim Maiga.

Odporúčané
Pamätáš si ešte z čias VHS na animovanú rozprávku Atlantída? Na Slovensku to bol veľký hit, no film bol v skutočnosti prepadákom Pamätáš si ešte z čias VHS na animovanú rozprávku Atlantída? Na Slovensku to bol veľký hit, no film bol v skutočnosti prepadákom 30. augusta 2023 o 12:30

Dozvieš sa tak, že podľa neho chlap nepotrebuje byť krásny, ale musí mať slovo. Pranky pomáhali Jožovi robiť aj iní kolegovia a herci, napríklad Peter Sklár či Peter Batthyany.

Ďuro Mokrý už z televíznych obrazoviek zmizol, no stihol nás potešiť ako moderátor víkendového Počasia na Markíze. Dodnes je ťažko pochopiteľné, ako sa to vlastne stalo, no Mokrý namiesto správ o počasí analyzoval napríklad vzťah moderátorky Adely Banášovej a tanečníka Petra Modrovského. Bol to skutočný bizár.

Ponorka na Dunaji (2001)

Kto by si nepamätal herca Jána Kronera v role moderátora – kapitána ponorky, ktorý pomáhal 3-členným detským tímom? Deti mali za úlohu zdolať viacero prekážok, hádaniek a preliezok, za ktoré získavali červené kolesá. Pomocou nich si v závere súťaže odomykali cestu k bohatým odmenám a vecným predmetom.

Naprieč ponorkou stretávali viaceré fiktívne postavy, ktoré v nej plnili rôzne úlohy. Niektoré deťom pomáhali, iné im zadávali úlohy. Na relácii bolo príjemné, že moderátor sa skutočne snažil súťažiacim pomôcť, aby vyhrali čo najviac.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo milujeme Telecvoking a prečo by sme nemali zabúdať na Apropo TV.
  • Ako fungovalo ovládanie v relácii Maxihra a či štáb robil hráčom úmyselne zle.
  • Ktoré skeče z relácie Čo dokáže ulica máme najradšej.
  • Miro Noga a Stano Dančiak – slovenskí Mr. Beanovia.
  • Kto dotváral zábavné zvuky v Smiechotách.
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 111856 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: PPV kód na Oktagon 60 , Pizza v Oggi ZDARMA alebo Burger v Roxore ZDARMA
Zobraziť všetky (9)
Domov
Zdieľať
Diskusia