Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. februára 2022, 14:52
Čas čítania 1:02
Tímea Krauszová

Šéf polície Štefan Hamran: Prebieha boj o charakter štátu a vyšetrovatelia NAKA v ňom zohrávajú kľúčovú úlohu

NEWS ŠTEFAN HAMRAN VOJNA V POLÍCII
Uložiť Uložené

Chystá aj tlačovku, kde chce vysvetliť niektoré súvislosti.

Dočasný prezident Policajného zboru Štefan Hamran na Facebooku vyhlásil, že budúci týždeň chce zorganizovať tlačovku v súvislosti s aktuálnym dianím v polícii. Momentálne je doma s covidom, ľuďom sa však prihovára cez video publikované na stránke polície.

Boj o charakter štátu

Hamran vo videu tvrdí, že na políciu sa mnohí obracajú s otázkou, čo sa deje s vyšetrovateľmi Národnej kriminálnej agentúry. „Moja odpoveď je veľmi jednoduchá,“ vraví policajný prezident. „V súčasnosti prebieha v rámci našej spoločnosti veľmi intenzívny boj o charakter nášho štátu a títo vyšetrovatelia zohrávajú kľúčovú úlohu v tomto boji.“ Hovorí o Jánovi Čurillovi a Pavlovi Ďurkovi, ktorí sú obvinení z ovplyvňovania závažných káuz.

Čurilla má Hamranovu dôveru napriek pretrvávajúcemu obvineniu, tento rok ho vymenoval za zástupcu riaditeľa NAKA Bratislava. Hamran kritizuje, že „práca profesionálov je tak masívne spochybňovaná“ a sú „kriminalizovaní“ a zastrašovaní zo strany niektorých politikov. Nepáči sa mu, že niektorí politici – vo videu neuvedie žiadne mená – „podsúvajú naratív, že v rámci NAKA pôsobí akási organizovaná zločinecká skupina policajtov, ktorej jediným cieľom je ohýbať právo a trestne stíhať, podotýkam, účelovo, bývalých politikov predchádzajúcich vlád“. 

Odporúčané
Policajný prezident Hamran: Fico stratil posledné zvyšky ľudskej dôstojnosti Policajný prezident Hamran: Fico stratil posledné zvyšky ľudskej dôstojnosti 8. septembra 2022, 11:22

Takisto vraví, že podozrenia o organizovanej skupine hovoria o minulosti. Zločinecká policajná skupina pôsobila podľa podozrení počas vlády Smeru a v tom období stál na čele polície predchádzajúci policajný prezident – Hamran dopĺňa, že bol nominantom Smeru.

Ďalšie informácie chce Hamran povedať na tlačovej konferencii, ktorú zorganizuje budúci týždeň. „Povieme si, kto tu sleduje verejný záujem a kto sleduje záujem politikov a oligarchov,“ uzatvára videopozvánku. Refresher sa vojne v polícii venoval v rozsiahlej časovej osi, ak ťa zaujímajú aj ďalšie aktuality, nájdeš ich v tomto vlákne

Domov
Zdieľať
Diskusia