Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. februára 2022, 8:56
Čas čítania 2:34
Viktor Kniš

Na údajnú Bödörovu skupinu narazil už tím, ktorý vyšetroval vraždu Kuciaka. Bývalé policajné vedenie potopila až Kočnerova Threema

NEWS VRAŽDA JÁNA KUCIAKA
Uložiť Uložené

Prípad, v ktorom je obžalovaný Marian Kočner, sa vracia do Pezinka. Šéf bývalého tímu Kuciak teraz odhaľuje niekoľko zaujímavostí.

Presne pred 4 rokmi Miroslav Marček chladnokrvne zavraždil Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú v ich dome vo Veľkej Mači. Kým strelec, šofér a sprostredkovateľ vraždy sedia za mrežami, objednávateľov verejnosť stále nepozná. Prokuratúra ukazuje prstom na Mariana Kočnera a Alenu Zsuzsovú, ktorú za posledné tri roky postavili už druhýkrát pred Špecializovaný trestný súd. Kauza sa na súd vráti presne o týždeň 28. februára. 

Už počas vyšetrovania vraždy Jána Kuciaka narazili policajti z NAKA na operatívnu informáciu o tom, že nitriansky oligarcha Norbert Bödör chodil na stretnutia v 6-podlažnom objekte v Bratislave.

Upozornilo na to Investigatívne centrum Jána Kuciaka na základe informácií od bývalého šéfa tímu Kuciak, ktorý po podaní obžaloby na Mariana Kočnera a spol. rozpustili. 

Chýbalo pozadie

Peter Juhás v tom čase ešte nevedel, že ide o začiatok veľkej kauzy Očistec, v ktorej je bývalé vedenie polície obžalované ako organizovaná zločinecká skupina. „Nám chýbalo to pozadie. My sme nemali napríklad informácie o tom, čo sa tam deje. Teda ten obsah... Nevedeli sme o tom, s ktorými konkrétne osobami sa tam stretáva a čo je predmetom tých stretnutí,“ vysvetľuje Juhás v rozhovore pre ICJK, ako sa na informáciu o stretnutiach pozerali v novembri 2018. 

Odporúčané
Ľudia konšpirujú, že som zabil svoju mamu. Aj my máme svojho Kočnera, vraví syn zavraždenej novinárky z Malty Ľudia konšpirujú, že som zabil svoju mamu. Aj my máme svojho Kočnera, vraví syn zavraždenej novinárky z Malty 25. februára 2023, 16:30

Tieto zistenia zo spisu o vražde novinára nezávisle od výpovedí spolupracujúcich obvinených Ľudovíta Makóa a Bernarda Slobodníka dokazujú, že vplyvný syn majiteľa bezpečnostnej služby Bonul chodil na zvláštne stretnutia do budovy „vo výlučnom vlastníctve Transpetrolu, a. s.“, stojacej priamo oproti policajnej stanici v bratislavskom Novom Meste. 

Domov
Zdieľať
Diskusia