Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. februára 2022, 16:11
Čas čítania 1:01
Viktor Kniš

Smer chce odvolávať ministra vnútra Mikulca. Na tlačovke Fico s Kaliňákom tvrdili, že NAKA na jeho pokyn ide po opozícii

NEWS VOJNA V POLÍCII
Uložiť Uložené

Robert Fico a Robert Kaliňák na tlačovej konferencii citovali z odposluchov Slovenskej informačnej služby. Citáty vraj dokazujú, že NAKA účelovo ide po politikoch opozície.

Opozičný Smer – SD podá v pondelok  návrh na odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca. Na piatkovej tlačovej konferencii to avizoval šéf Smeru – SD Robert Fico. Mikulec podľa jeho slov riadil činnosť obvinených vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry. Smer – SD chce na ministra podať aj trestné oznámenie.


„O tom, že spáchali trestný čin sabotáže, zneužívania právomoci verejného činiteľa, marenia spravodlivosti, minister nielen vedel, ale veci aj riadil,“ povedal Fico. Mikulec stojí podľa predsedu Smeru – SD na čele organizovanej skupiny. Jej úlohou je podľa neho „pozatvárať celú opozíciu“.

Robert Fico tvrdí, že vyšetrovatelia NAKA z tímu Očistec na čele s Jánom Čurillom a Pavlom Ďurkom ovplyvňovali niektoré trestné veci a účelovo sa snažili obviniť napríklad Dianu Santusovú, ktorá na Úrade inšpekčnej služby viedla vyšetrovanie proti nim. Na tlačovej konferencii Robert Fico odprezentoval niekoľko citátov, ktoré údajne dokazujú, že vyšetrovatelia NAKA postupovali účelovo a bez ďalších dôkazov.

Ide o záznamy, ktoré získala Slovenská informačná služba z odpočúvania vyšetrovateľov ešte v lete 2021. 

Fico tvrdí, že vyšetrovatelia z tímu Očistec mohli postupovať podobným spôsobom aj proti obvineným a ľuďom, ktorí skončili vo výkone väzby. Robert Kaliňák hovorí, že toto sú dôkazy, že bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského niekto zavraždil. Exminister vnútra na tlačovej konferencii emotívne kričal a vulgárne nadával, keď citoval vyšetrovateľov. Predtým sa ospravedlnil „deťom a mamám“ a skonštatoval, že keď to prešlo Merčiakovi, tak by malo aj jemu. 

Odporúčané
Policajný prezident Hamran: Fico stratil posledné zvyšky ľudskej dôstojnosti Policajný prezident Hamran: Fico stratil posledné zvyšky ľudskej dôstojnosti 8. septembra 2022, 11:22

Obvinených vyšetrovateľov NAKA chráni podľa člena predsedníctva Smeru – SD Roberta Kaliňáka aj prezidentka SR Zuzana Čaputová. „Keď ich obvinili, tak sa postavila na stranu tejto organizovanej zločineckej skupiny,“ zdôraznil a vyzval ju na reakciu.

Smer
Zdroj: Smer-SD/Facebook
Domov
Zdieľať
Diskusia