Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. februára 2022, 8:26
Čas čítania 0:40
Martin Adam Pavlík

Emmanuel Macron nevylučuje cestu do Moskvy, podľa Borisa Johnsona by bola ruská invázia tragickým prepočítaním sa

Emmanuel Macron nevylučuje cestu do Moskvy, podľa Borisa Johnsona by bola ruská invázia tragickým prepočítaním sa
Zdroj: TASR/AP/Thibault Camus/Daniel Leal-Olivas/Getty Images/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo/AP/TASR
POLITIKA BORIS JOHNSON EMMANUEL MACRON RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VLADIMIR PUTIN
Uložiť Uložené

Svetoví lídri mali v stredu viacero rokovaní. K čomu dospeli?

Konflikt na rusko-ukrajinských hraniciach pozorne sleduje aj francúzsky prezident Emmanuel Macron. Ten podľa televízie TA3 v stredu povedal, že o napätej situácii medzi krajinami bude rokovať s americkým prezidentom Joeom Bidenom. Nevylúčil ani to, že by Moskvu sám navštívil.  


Ak by sa tak stalo, snažil by sa nájsť diplomatické riešenie tejto krízy, ktorá momentálne sužuje nielen celú Európu, ale aj celý svet. Macron sa zároveň vyjadril, že bude naďalej udržiavať kontakt s ruským prezidentom Vladimirom Putinom a ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským. 

Francúzsky prezident Emmanuel Macron.
Francúzsky prezident Emmanuel Macron. Zdroj: TASR/AP


Podľa francúzskeho prezidenta je teraz najdôležitejšie pokračovať v európskej koordinácii a vo výmenách názorov s oboma prezidentmi. V stredu prebehli aj rokovania medzi britským premiérom Borisom Johnsonom a Vladimirom Putinom, pričom podľa Nového Času sa dohodli na „mierovom riešení“ ukrajinskej krízy.

Obaja lídri sa vraj zhodli na tom, že o zhoršenie už dosť napätej situácie nemá nikto záujem. Johnson varoval Putina, že akákoľvek ruská invázia by bola tragickým prepočítaním sa.

Johnsonov hovorca zdôraznil, že britský premiér je veľmi znepokojený nad súčasnou nepriateľskou aktivitou Ruska na hraniciach s Ukrajinou.

Boris Johnson | Veľká Británia
Zdroj: Getty Images/Daniel Leal-Olivas
Domov
Zdieľať
Diskusia