Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. februára 2022, 13:26
Čas čítania 0:38
Tímea Krauszová

V Bratislave je viac ako 40 % ľudí slobodných, vyplýva to zo sčítania obyvateľov

NEWS BRATISLAVA
Uložiť Uložené

V hlavnom meste žije takmer rovnaký počet vydatých a ženatých.

Z hľadiska rodinného stavu je v Bratislave 44 percent obyvateľov slobodných. Z celkového počtu 475 503 Bratislavčanov tak ide o 210 036 ľudí. Hlavné mesto je teda miestom, kde sa ti aplikácie na zoznamovanie vyplatia.

Okrem toho žije v hlavnom meste 38 percent ženatých alebo vydatých ľudí (181 349 obyvateľov). Rozvedených je takmer 50-tisíc, teda 10 percent, vdovy a vdovci tvoria ďalších 6 percent (28 240). Pri 6 407 obyvateľoch nebol zistený rodinný stav.

Odporúčané
ŠTATISTIKY OBYVATEĽOV: Neveriaci je takmer každý štvrtý Slovák, katolíkov výrazne ubudlo ŠTATISTIKY OBYVATEĽOV: Neveriaci je takmer každý štvrtý Slovák, katolíkov výrazne ubudlo 20. januára 2022, 12:12

Dáta pochádzajú zo zverejnených údajov z minuloročného sčítania obyvateľov. To podľa primátora Bratislavy Matúša Valla nebolo presné, hneď po zverejnení výsledkov sa sťažoval na chýbajúcich 20-tisíc Bratislavčanov. Mesto tak môže prísť o milióny eur, keďže od počtu obyvateľov sa odvíja aj financovanie. „Vieme, že trvalý pobyt ľudí, ktorí žijú v Bratislave, je tesne pod 500 000, ak nie už na tejto hranici. Údaje sú pre bratislavský región dôležité aj kvôli nároku na využitie eurofondov,“ poznamenal primátor.

Vallo spolu s bratislavskými starostami už požiadali štatistický úrad o overenie výsledkov sčítania.

Domov
Zdieľať
Diskusia