Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. januára 2022, 22:06
Čas čítania 1:02
Viktor Kniš

Čo si so sebou berie Petra Vlhová na ZOH do Pekingu? Zbalili asi 1000 kíl materiálu

ŠPORT PETRA VLHOVÁ
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Od lyžiarky Petry Vlhovej majú slovenskí fanúšikovia najväčšie očakávania.

Petra Vlhová bude Slovensko reprezentovať na zimnej olympiáde v Pekingu. Pre Zväz slovenského lyžovania člen lyžiarkinho tímu Boris Vlha vysvetlil, že si budú musieť dávať okrem iného veľký pozor aj na opatrenia. Ak by sa Vlhová nakazila koronavírusom, z pretekov by musela odstúpiť a nemohla by súťažiť o medaily.

Náročná je aj samotná príprava na olympiádu. „Letíme z Viedne do Dauhy a odtiaľ do Pekingu. Potom máme ešte vyše hodinový presun autobusom. Transport bude na tri prekladania. V Pekingu by technická batožina už mala ísť priamo do dediny, čiže ju uvidíme až tam a priamo na letisku len osobné veci,“ povedal pre ZSL asistent trénera Matej Gemza, informuje Nový Čas

Samotná batožina je kapitola sama osebe, Vlhová totiž potrebuje skoro jednu tonu techniky a rôznych doplnkov. 

„Berieme okolo tony materiálu. Po desať párov lyží na slalom a obrovský slalom, z rýchlostných disciplín berieme po päť párov na super G a zjazd. Dokopy teda tridsať párov lyží. Z lyžiarok má Peťa po tri na slalom a ‚obrák‘, spolu bude asi šesť-sedem párov. Materiál máme už otestovaný, čiže v Číne nebudeme testovať. Lyže balíme do špeciálnych vakov, väčšinou sa balia po dva páry do jedného. Neviem presne, koľko toho bude teraz, ale do Ameriky sme brali 32 kusov batožiny, približne 700 kilogramov, teraz bude o niečo viac. Máme hliníkové boxy, kde si chalani balia veci na servis. Berieme dva stoly na prípravu lyží a normálnu batožinu,“ priblížil podľa Nového Času Boris Vlha.

Na ZOH čakajú Vlhovú štyri preteky od 7. do 17. februára. Súťažiť bude v obrovskom slalome, slalome, super G a superkombinácii.

Petra Vlhová s trofejou po víťazstve v slalome v rakúskom Lienzi.
Petra Vlhová s trofejou po víťazstve v slalome v rakúskom Lienzi. Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia