Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. januára 2022, 9:30
Čas čítania 6:06
Jakub Paulík

Tomuto miestu sa vyhni, radí slovenský lovec duchov. Ostrov bábik je vraj preplnený negatívnou energiou

Tomuto miestu sa vyhni, radí slovenský lovec duchov. Ostrov bábik je vraj preplnený negatívnou energiou
Zdroj: Flickr/FlyingCrimsonPig
ZAUJÍMAVOSTI ISLA DE LAS MUŃECAS OSTROV BÁBIK PARANORMÁLNE JAVY
Uložiť Uložené

Ostrov plný poničených bábik by bol desivý aj bez legendy, ktorá sa s ním spája.

Ostrov bábik Isla de las Muñecas býva označovaný za jedno z najstrašidelnejších miest na svete. S malým ostrovom v Mexiku sa spája legenda o mužovi, ktorý v okolí svojho obydlia vešal bábiky ako ochranu pred zlými duchmi.

Vraj ho k tomu viedol hlas dievčatka, ktoré nedokázal zachrániť pred utopením. Dnes by si na mieste našiel viac ako tisíc potrhaných bábik s odlomenými časťami, ktoré na návštevníkov hľadia démonickým pohľadom. Niektorí ich považujú za obyčajné zničené hračky, iní tvrdia, že sa na ostrove nachádza výrazná negatívna energia a bábiky sú posadnuté.

Isla de las Muñecas sa stal pre svoju povesť vyhľadávanou turistickou atrakciou. Slovenský lovec duchov Luke Čenga nám vysvetlil, prečo by výlety na Isla de las Muñecas laikom radšej neodporúčal a čomu sa vyhnúť v prípade, ak ľudia miesto predsa len navštívia.

Redakcia Refresheru sa pri tvorbe obsahu zameriava aj na záhadné miesta, paranormálne javy a legendy. Ak ťa podobné témy zaujímajú, môžeš nás podporiť členstvom v klube Refresher+.

Ostrov bábik.
Ostrov bábik. Zdroj: Wikimedia/Wa17gs

Duch dievčaťa a čarodejnícke rituály

Ústrednou postavou desivej legendy o Isla de las Muñecas je don Julian Santana Barrera, ktorý sa zhruba v polovici 20. storočia presťahoval na malý ostrov pri kanáloch Xochimilco. Na mieste si vybudoval skromné obydlie a venoval sa farmárstvu. Jeho život sa však zmenil po tom, ako sa vraj pri ostrove utopilo malé dievčatko, ktoré don Julian nedokázal zachrániť, uvádza web venovaný Ostrovu bábik.

„Dievča plávalo so svojou sestrou alebo kamarátkami, prúd ho však odniesol a utopilo sa,“ povedal pre The New York Post súčasný správca ostrova Rogelio Sanchez Santana, ktorý je synom synovca dona Juliana. Po smrti dona Juliana sa o ostrov staral najprv jeho synovec Anastasio Santana Velasco. Jeho syn Rogelio Sanchez Santana prevzal túto úlohu v roku 2019.

Voda v okolí ostrova bola podľa Rogelia v časoch dona Juliana priezračne čistá, a tak si muž topiacu sa dievčinu pod vodou ihneď všimol. Pomôcť jej však už napriek snahe nedokázal. Z rieky sa však onedlho nato vyplavila bábika, údajne patriaca zosnulému dievčaťu. Don Julian ju na jeho počesť zavesil na strom. Hovorí sa, že ho o to požiadal duch samotnej obete.

Odporúčané
Čarodejnice vraj žijú v odľahlých dedinách dodnes: Vydali sme sa po ich stopách na Oravu a Liptov Čarodejnice vraj žijú v odľahlých dedinách dodnes: Vydali sme sa po ich stopách na Oravu a Liptov 23. januára 2022, 14:30

Blízka rodina a priatelia dona Juliana tvrdia, že sa odvtedy úplne zmenil. Onedlho totiž začal v blízkosti svojho domu vešať stále nové a nové bábiky. Súčasný správca ostrova Rogelio Sanchez Santana vraví, že sa tým chcel don Julian chrániť pred zlými duchmi, ktorí sa mu zjavovali. Prítomnosti zlých duchov don Julian dával za vinu aj zničenú úrodu.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 109288 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo by si sa mal ostrovu podľa slovenského lovca duchov radšej vyhnúť.
  • Čo sa na ostrove údajne nachádza.
  • Čo sa vraj môže stať, ak by si „druhú stranu“ provokoval.
  • Ako sa vraj môžeš chrániť proti negatívnej energii.
  • Čo na legendu o donovi Julianovi vravia jeho príbuzní.
Domov
Zdieľať
Diskusia