Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. januára 2022, 8:26
Čas čítania 1:00
Viktor Kniš

Takto bude vyzerať zostava slovenskej hokejovej reprezentácie na olympiáde v Číne

NEWS OLYMPIJSKÉ HRY
Uložiť Uložené

V nominácii slovenskej hokejovej reprezentácie na ZOH 2022 v čínskom Pekingu má Slovensko niekoľko skúsených hráčov aj úplných nováčikov.

V nominácii na olympiádu v Číne sú okrem šiestich skúsených hokejistov, ktorí boli i na predchádzajúcich OH, aj nováčikovia. 

„Tí hráči presvedčili na posledných MS i olympijskej kvalifikácii. Napríklad Nemec mal výborné zápasy aj na MS do 20 rokov, i keď len dva, no ukázal opäť výkonnostný pokrok a bola by škoda ho nezobrať. Kňažko hral výborne na MS a vidíte, ako vysoko je Slafkovský v draftových rebríčkoch. Všetci traja by mali byť budúcnosťou národného tímu,“ vysvetľoval na tlačovej konferencii podľa portálu šport.aktuality.sk generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan.

Mužstvo povedie na OH v Číne Craig Ramsay, ktorý priznal, že proces tvorby tímu síce nebol jednoduchý, ale počas uplynulého roka reprezentácia odohrala na turnajoch dosť zápasov, aby mali možnosť prijať rozhodnutia.

Ramsay na tlačovej konferencii načrtol aj taktiku, na ktorej bude stavať. „Vždy hovorím, že nič nie je dokonalé. Musíme pracovať na tom, čo chceme predvádzať a dosiahnuť. Už dlho si myslím, že na našom tíme je dobrá rýchlosť a aký tlak dokážeme vytvárať na ostatné tímy, a ak budeme na tom stavať, môžeme zlepšiť našu hru.“

Odporúčané
Richard Tury môže byť prvým slovenským skateboardistom na olympiáde: Za viac ako 20 rokov ma chuť jazdiť každý deň neprešla Richard Tury môže byť prvým slovenským skateboardistom na olympiáde: Za viac ako 20 rokov ma chuť jazdiť každý deň neprešla 13. marca 2024, 9:00

OH v čínskom Pekingu budú poznačené diplomatickým bojkotom viacerých krajín, ktorý súvisí najmä s porušovaním ľudských práv, s Tibetom a čínskou úlohou v konflikte v Sudáne.

Brankári: Patrik Rybár, Branislav Konrád, Matej Tomek
Obrancovia: Marek Ďaloga, Martin Marinčin, Peter Čerešňák, Mário Grman, Michal Čajkovský, Martin Gernát, Šimon Nemec, Samuel Kňažko
Útočníci: Libor Hudáček, Miloš Kelemen, Michal Krištof, Marko Daňo, Miloš Roman, Juraj Slafkovský, Tomáš Jurčo, Peter Cehlárik, Marek Hrivík, Kristián Pospíšil, Samuel Takáč, Pavol Regenda, Adrián Holešinský, Peter Zuzin

Domov
Zdieľať
Diskusia