Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. januára 2022, 9:45
Čas čítania 0:44
Viktor Kniš

Djokovića opäť zadržala imigračná polícia, vo väzbe čaká na výsluch

Djokovića opäť zadržala imigračná polícia, vo väzbe čaká na výsluch
Zdroj: Getty Images/Clive Brunskill-Staff
ŠPORT NOVAK DJOKOVIĆ
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Ministerstvo v Austrálii mu opäť zrušilo víza.

Srbského tenistu Novaka Djokovića v sobotu znova zadržali imigrační úradníci v austrálskom Melbourne, kam pricestoval na výnimku od tenisového turnaja Australian Open. 

Už druhýkrát mu ministerstvo zrušilo vízum, pretože do krajiny majú nezaočkovaní vstup zakázaný. Do prípadu sa vložil osobne minister pre imigráciu Alex Hawke. Do väzby Djokovića zobrali po rozhovoroch s pracovníkmi imigračného úradu, informuje BBC.

Podľa denníka sa svetová tenisová jednotka zdrží vo väzbe do nedele rána, keď je naplánované vypočúvanie na federálnom súde v Melbourne. Rozhodovať bude o odvolaní, v rámci ktorého srbský športovec žiada o vydanie súdneho príkazu na zabránenie svojej deportácie. I tak všetko nasvedčuje tomu, že si Djoković na Australian Open nakoniec nezahrá. Fanúšikovia ho videli v posledných dňoch trénovať, so svojím tímom sa okrem iného zabával na dronoch, ktoré sa snažili zachytiť ho krátko po prvom prepustení z imigračného úradu. 

Austrálsky minister Hawke považuje Djokovićove vstupné víza za neplatné. Aj keď sa Srb odvoláva na informáciu, že už koronavírus prekonal, minister kontruje argumentom, že pre zachovanie poriadku v krajine a verejný záujem je správne, aby tenistu deportovali. Ak by tenistovi naozaj víza definitívne zrušili, do Austrálie by nemohol vstúpiť tri roky. 

Novak Djoković.
Novak Djoković. Zdroj: Getty Images/Clive Brunskill-Staff
Domov
Zdieľať
Diskusia