Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
9. januára 2022, 17:45
Čas čítania 0:54
Jakub Paulík TASR

Zmena parkovania v Bratislave: bez karty budeš od zajtra na niektorých miestach platiť za každú hodinu parkovania

NEWS BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Nové pravidlá začnú platiť už 10. januára.

V hlavnom meste Slovenska sa v prvých troch oblastiach začína meniť parkovacia politika. Ak bývaš v lokalitách Tehelné pole v Novom Meste, Dvory 4 v Petržalke či Krasňany v Rači, od pondelka 10. januára budeš mať možnosť využívať systém PAAS. 

Ak sa ako rezident zaregistruješ na paas.sk a zakúpiš si rezidentskú parkovaciu kartu, parkovanie na vyhradených častiach v mieste tvojho trvalého bydliska budeš mať neobmedzené.

Pre ľudí bez parkovacej karty bude parkovanie v týchto oblastiach od 10. januára spoplatnené takto: Tehelné pole 1,50 eura/hodina, Dvory 4 v pracovné dni od 00.00 do 18.00 h 1 euro/hodina, Krasňany v pracovné dni od 12.00 do 6.00 h 0,50 eura/hodina.

Zóny s regulovaným parkovaním so systémom PAAS sa budú postupom času v hlavnom meste rozširovať. Systém okrem iného myslí aj na priateľov ľudí vlastniacich rezidentskú kartu, ktorí chcú v Bratislave zaparkovať.

„Obyvatelia prvých zón zároveň budú mať výhodu a ich rezidentské karty pre prvé auto zakúpené do 30. apríla 2022 budú mať platnosť 15 mesiacov za cenu ročnej rezidentskej karty. Rezidenti si zároveň môžu v systéme požiadať aj o bezplatnú návštevnícku kartu, vďaka ktorej získajú voľné hodiny na parkovanie pre svoje návštevy,“ informoval bratislavský magistrát. 

Odporúčané
FOTO: Takto vyzerá byt v bratislavskom Starom Meste za pol milióna eur. Dvojizbák z roku 1928 je väčší ako bežné štvorizbáky FOTO: Takto vyzerá byt v bratislavskom Starom Meste za pol milióna eur. Dvojizbák z roku 1928 je väčší ako bežné štvorizbáky 17. apríla 2024, 11:00

Parkovanie v určených zónach môžeš mať zvýhodnené aj bez ohľadu na trvalý pobyt. Za 10 eur ročne sa dá kúpiť bonusová parkovacia karta, s ktorou budeš môcť parkovať v ktorejkoľvek regulovanej zóne prvé dve hodiny zadarmo.

Domov
Zdieľať
Diskusia