Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. januára 2022, 11:19
Čas čítania 0:46
Tímea Krauszová

V Kanade do obchodov s alkoholom a marihuanou môžu vstúpiť len zaočkovaní

V Kanade do obchodov s alkoholom a marihuanou môžu vstúpiť len zaočkovaní
Zdroj: Pexels/casalfilmsestudio/na voľné použitie
NEWS KANADA
Uložiť Uložené

V provincii Quebec okrem toho platí aj zákaz nočného vychádzania.

V kanadskej provincii Quebec čelia veľkému nárastu počtu nakazených koronavírusom. Úrady sa boja preplnených nemocníc, a preto zavádzajú prísnejšie opatrenia. Podľa BBC tam platí nočný zákaz vychádzania, okrem toho do obchodov s alkoholom a marihuanou môžu vstúpiť len zaočkovaní. Nové pravidlo začne platiť v utorok 18. januára.

Hocikto si alkohol už nekúpi

Už vo štvrtok varoval úrad verejného zdravotníctva pred „tsunami vlnou“ v nemocniciach. Quebecký minister zdravotníctva Christian Dubé preto novinárom oznámil, že čoskoro bude nutné preukázať sa potvrdením o očkovaní aj v špecializovaných obchodoch s alkoholom a marihuanou.

„Len hovorím, že ak sa nechcete dať zaočkovať, tak zostaňte doma. Ak nezaočkovaných toto rozhodnutie mrzí, existuje veľmi jednoduché riešenie: dať si vakcínu,“ vyzval. Potvrdenie o očkovaní v Quebecu už teraz vyžadujú v zdravotníckych zariadeniach, divadlách, baroch a na vnútorných športoviskách. Okrem toho platí v provincii nočný zákaz vychádzania od desiatej večer do piatej ráno.

Odporúčané
Slovák Adam študuje v Kanade: Za trojizbák v centre platíme 4-tisíc dolárov. Učiteľ nám rozprával, ako sa stal milionárom Slovák Adam študuje v Kanade: Za trojizbák v centre platíme 4-tisíc dolárov. Učiteľ nám rozprával, ako sa stal milionárom 2. januára 2023, 9:30

Za jediný týždeň (do 6. januára) v Quebecu pribudlo viac ako 109-tisíc nových prípadov koronavírusu (zhruba 15-tisíc denne). V polovici januára by mohlo byť v nemocniciach až 3 000 ľudí, o tisícku viac než doteraz, čo by mohlo spôsobiť kolaps zdravotníctva. V Quebecu momentálne chýba asi 20-tisíc zdravotníckych pracovníkov.

Domov
Zdieľať
Diskusia