Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. decembra 2021, 9:28
Čas čítania 0:49
Adam Novosad

Kim Čong-un vyzerá na nespoznanie. Výrazne schudol, Severná Kórea odmieta zdravotné ťažkosti

Kim Čong-un vyzerá na nespoznanie. Výrazne schudol, Severná Kórea odmieta zdravotné ťažkosti
Zdroj: KCNA
NEWS KIM ČONG-UN
Uložiť Uložené

Severná Kórea naďalej odmieta, že by Kim Čong-un trpel zdravotnými ťažkosťami.

Severokórejský diktátor Kim Čong-un schudol tak výrazne, že na nových fotografiách zverejnených štátnom agentúrou KCNA vyzerá takmer na nespoznanie. Najnovšie fotografie lídra KĽDR pochádzajú zo stretnutia čelných predstaviteľov severokórejskej komunistickej strany, informuje The Telegraph.

Kim Čong-un v týchto dňoch oslavuje desiate výročie svojho nástupu k moci, keď v roku 2011 prebral vedenie krajiny po smrti svojho otca Kim Čong-ila.

Na rokovaní prebiehali podľa médií diskusie o tom, ako vyviesť krajinu z krízy, do ktorej sa dostala v poslednom čase následkom prebiehajúcej pandémie aj dlhotrvajúcich ekonomických sankcií za vývoj jadrového programu.

kim čong un
Zdroj: KCNA

Oficiálne pritom lídri krajiny hodnotili efektivitu politík, ktoré zaviedli v roku 2021, a hľadali cesty vedúce k „novej fáze víťazstva ľudu vo vývoji socialistickej spoločnosti“.

Štátne médiá trvajú na tom, že strata hmotnosti Kim Čong-una nie je dôsledkom vážnych zdravotných ťažkostí. Severná Kórea aktuálne čelí nedostatku potravín, a tak podľa médií Kim Čong-un zo solidarity so svojím ľudom konzumuje menej jedla, čomu vďačí za svoj schudnutý výzor.

Odporúčané
Koronavírus mal v Severnej Kórei zabiť skoro 200 vojakov, presný počet nakazených ale nepoznáme (Rozhovor) Koronavírus mal v Severnej Kórei zabiť skoro 200 vojakov, presný počet nakazených ale nepoznáme (Rozhovor) 9. apríla 2020, 12:30

Diktátor vraj chce „jesť menej, aby pomohol svojej krajine“. Severná Kórea v októbri varovala svojich obyvateľov, aby konzumovali menej potravín, pretože jedla v krajine nezostáva nazvyš. Situácia by sa vraj mala zlepšiť až v roku 2025, keď KĽDR plánuje otvoriť svoje hranice s Čínou, ale ľudia nemajú čo jesť už dnes.

Domov
Zdieľať
Diskusia