Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. decembra 2021, 16:01
Čas čítania 0:50
Ivan Koribanič

Iba 14-ročný Slovák viezol autom troch kamarátov. Po strete s lesnou zverou skončilo auto v priekope a spolujazdci v nemocnici

Iba 14-ročný Slovák viezol autom troch kamarátov. Po strete s lesnou zverou skončilo auto v priekope a spolujazdci v nemocnici
Zdroj: KR PZ Trnava
NEWS AUTONEHODA SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Jeden zo spolujazdcov skončil s ťažkými zraneniami tváre.

14-ročný (ne)šofér viezol v utorok po 19.00 h v aute značky Honda Civic svojich troch kamarátov – dve 15-ročné dievčatá a jedného 24-ročného muža. Mladý šofér viedol auto medzi obcami Čáry a Kúty. Tam mu údajne vbehla do cesty lesná zver, mladík preto strhol volant, píše TV Markíza.

Auto sa následne prevrátilo na strechu. Šmýkalo sa po celej vozovke, až nakoniec zastavilo v priekope. Všetci spolucestujúci skončili po nehode v nemocnici. Dvaja z nich sa zranili ľahko, tretí utrpel ťažké zranenia tváre. Samotný šofér skončil bez zranení. Polícia mu alkohol v krvi nezistila.

Senická vyšetrovateľka má teraz na stole trestné stíhanie, ktoré je vedené proti maloletému šoférovi. Obvinený je z ublíženia na zdraví z nedbanlivosti s následkom ťažkej ujmy na zdraví. Polícia momentálne zisťuje, ako je možné, že sa chlapec dostal k riadeniu auta.

Polícia v tejto súvislosti prízvukuje, aby rodičia svoje deti svedomito poučili. „Sadnúť si za volant alebo dať kľúče od auta osobe, ktorá nemá vodičský preukaz, je obrovský hazard. Je dôležité uvedomiť si, že 14-ročné dieťa je už za svoje konanie trestne zodpovedné. V prípade takejto udalosti sú postihnuté situáciou viaceré rodiny. Psychický tlak na dieťa a blízkych sa tým enormne zvyšuje. To je dôvodom, prečo má prevencia v tomto smere obrovský význam,“ povedala trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Domov
Zdieľať
Diskusia