Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. decembra 2021, 7:22
Čas čítania 0:44
Ema Stanovská

Opice v indickej dedine „z pomsty“ zabili stovky psov. Ohrozujú už aj malé deti

Opice v indickej dedine „z pomsty“ zabili stovky psov. Ohrozujú už aj malé deti
Zdroj: Unsplash / Steven Diaz / volně k užití
NEWS ZVIERACIA RÍŠA
Uložiť Uložené

Kolobeh pomsty sa začal po tom, čo jeden zo psov zabil opičie mláďa.

V meste Beed v Maháraštre, jednom z indických zväzových štátov, usmrtili dve opice až 250 psov. Údajne sa to stalo po tom, čo jeden zo psov zabil mláďa jednej z opíc. Informoval o tom juhoázijský spravodajský portál Ani News.

Primáty, ktoré sa označujú aj ako „langury“, vraj psy a šteniatka zabíjajú tak, že ich vynesú na strom či strechu budovy a zhodia ich z veľkej výšky na zem. Niektoré psy uviaznu na streche a zomrú od hladu a smädu, píše Independent.

Smrť jednej z opíc spustila podľa miestnych dedinčanov „kolobeh pomsty“. Dedinčania sa rozhodli kontaktovať miestnych lesníkov po tom, čo opice začali ohrozovať aj malé deti. V 5-tisícovej dedine Lavool by ste dnes vraj nenašli ani jedno šteňa.

„Zabijacké“ primáty odchytili a vypustili v lese. „Mal to na starosti tím oddelenia lesa v Nagpure,“ povedal tamojší lesný úradník Sachin Kand.

Z hrozného incidentu si ľudia na Twitteri robia žarty a vymýšľajú mémy s hashtagom #MonkeyvsDog.

Domov
Zdieľať
Diskusia