Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. decembra 2021 o 8:23
Čas čítania 0:36
Viktor Kniš

Zadržali ho pre bežkovanie v protismere a pokutu za neho zaplatí Boris Kollár. Internet sa baví na Ficovi v policajnom aute

NEWS ROBERT FICO SMER-SD
Uložiť Uložené

Predsedu Smeru Roberta Fica vo štvrtok večer na pár hodín zobrala polícia. Vzniesli voči nemu obvinenie z podnecovania.

Lídra Smeru-SD odviedla vo štvrtok večer krátko po 18.00 h polícia pred tým, ako sa mal začať stranou ohlásený protestný sprievod na Tyršovom nábreží v bratislavskej Petržalke. Smútočným sprievodom sa chcela strana symbolicky rozlúčiť s demokraciou a vyjadriť „nesúhlas s politikou vlády a jej hovorkyne prezidentky Čaputovej“.

Predsedu Smeru-SD Roberta Fica obvinili z trestného činu podnecovania. „Je to vymyslené od samého začiatku až do konca,“ reagoval krátko po prepustení šéf opozičnej strany.

Exminister vnútra Robert Kaliňák zo Smeru-SD považuje zásah za nezákonný. Poukázal na to, že na obmedzenie osobnej slobody poslanca je potrebný súhlas Národnej rady SR, ktorý v tomto prípade absentuje.

Zadržanie predsedu opozičnej strany vyvolalo aj záujem verejnosti, ktorá už tradične zapojila svoju kreativitu a vytvorila niekoľko vtipných satirických obrázkov. Slováci spájajú fotku Fica s ikonickými momentmi z kinematografie, s jeho nedávnymi videami aj s Borisom Kollárom, ktorý sa len pred pár dňami ponúkol, že zaplatí pokutu za zadržaných záchranárov. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia