Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. novembra 2021, 17:41
Čas čítania 1:00
Ivan Koribanič

MHD v Bratislave a Košiciach od zajtra jazdí v prázdninovom režime

MHD v Bratislave a Košiciach od zajtra jazdí v prázdninovom režime
Zdroj: TASR/Štefan Puškáš, František Iván
NEWS BRATISLAVA KOŠICE MHD
Uložiť Uložené

Dopravné podniky reagujú na lockdown. Výnimkou sú školské spoje.

Zmeny vstúpia do platnosti už od pondelka, trvať budú do odvolania, informuje TV Markíza. Vzhľadom na lockdown bude v Bratislave jazdiť MHD podľa prázdninového režimu. Školské spoje 2, 4, 5 a 14 budú aj naďalej jazdiť plnohodnotne. „Zavedenie prázdninového režimu sme citlivo zvážili, no výpravu ovplyvňuje najmä klesajúci počet cestujúcich i stúpajúca pozitivita u vodičov. Podnik bude situáciu podrobne monitorovať a prispôsobovať tak štruktúru výpravy spojov na linkách,“ uviedol hovorca Dopravného podniku Bratislava Martin Chlebovec.

Bratislavský dopravný podnik zároveň deklaruje, že zdravie a bezpečnosť cestujúcich sú prioritou. Vozidlo prechádza každý deň po návrate z prevádzky čistením. Dopravný podnik sa zameriava najmä na kontaktné plochy, ako sú držadlá, tyče, tlačidlá, označovače cestovných lístkov atď.

Košický dopravný podnik takisto nenecháva nič na náhodu

Rovnako ako v Bratislave, aj v Košiciach sa premávka mestskej hromadnej dopravy prispôsobí režimu školských prázdnin. Zmenu zavedie vedenie od pondelka, platiť bude do odvolania, informuje Korzár. DPMK uvádza ako dôvod aktuálne obmedzenie pohybu v súvislosti s lockdownom. Dopravný podnik má taktiež zvýšený počet vodičov MHD v karanténe.

Na linkách číslo 16, 20, 25 a 29 budú premávať školské spoje. Tie budú zachádzať k základným školám. Školské linky Š1 a Š2 budú premávať po starom. Linky 5 a 57 premávať nebudú.

„Na linkách nočnej dopravy dôjde k obmedzeniu prevádzky v noci z nedele na pondelok. Nočné rozjazdy o 1.15 h zo Staničného námestia cez pracovné dni a ich prislúchajúce odchody zo sídlisk, rovnako aj o 1.15 a 2.15 h zo Staničného námestia počas voľných dní budú zrušené,“ ozrejmila hovorkyňa DPMK Vladimíra Petrušová.

Domov
Zdieľať
Diskusia