Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. novembra 2021, 21:16
Čas čítania 1:02
Adam Novosad

VIDEO: Vaša legislatíva stojí za ho*no. Majiteľ trnavskej burgrárne osočoval hygienikov, ktorí mu nariadili prevádzku zavrieť

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Trnavský podnik naďalej odmieta rešpektovať opatrenia hygienikov.

Trnavská reštaurácia Hollywood Burger sa v posledných mesiacoch zviditeľňovala vďaka svojmu majiteľovi, ktorý sa odmietol podriadiť nariadeniam vlády. Teraz zverejnila video, v ktorom jej majiteľ nadáva pracovníčkam hygieny za platné pravidlá a tvári sa, že svoju prevádzku zatvoril, aj keď v nej sedia zákazníci.

Vo svojej burgrárni nevyžadoval nosenie rúšok, ignoroval aj potrebu kontroly očkovania, prekonania koronavírusu či čerstvého negatívneho testu a svoj boj proti protipandemickým opatreniam hrdo zverejňoval na sociálnych sieťach.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva si preto na Hollywood Burger posvietil. Hygienici podnik preverovali opakovane, pretože majiteľ neustále nariadenia ignoroval. Svoje podnikanie neprispôsobil ani napriek viacnásobným napomenutiam od hygienikov, odmietol zaplatiť pokutu vo výške 1 000 eur a namiesto toho sa so štátom rozhodol súdiť.

Hygienikom došla trpezlivosť a reštauráciu nakázali zatvoriť. Majiteľ ani v tomto prípade neposlúchol, a tak pracovníčky hygieny dorazili do prevádzky v sprievode polície. „Vaša legislatíva stojí za veľké ho*no,“ kričal na nich majiteľ pred zákazníkmi, ktorí v podniku sedeli aj napriek tomu, že mal byť zatvorený.

Odporúčané
V Číne sa koronavírusom nakazilo 250 miliónov ľudí za prvých 20 dní decembra, tvrdia hrozivé uniknuté dokumenty. Ako je to možné? V Číne sa koronavírusom nakazilo 250 miliónov ľudí za prvých 20 dní decembra, tvrdia hrozivé uniknuté dokumenty. Ako je to možné? 25. decembra 2022, 12:00

Majiteľ prirovnával kontrolu hygieny k fašizmu, zákazníkom hovoril, nech spokojne sedia ďalej, pretože mu nikto nezakázal podnikať, len mu nakázali zatvoriť prevádzku, čo on údajne spravil. Hygiena mu nakoniec prevádzku zatvorila na 30 dní, čo však Hollywood Burger obišiel tým, že vraj funguje len ako donáška s kuriérmi z externej firmy.

Do reštaurácie naďalej chodievajú kontroly z úradu verejného zdravotníctva, ale majiteľ sa podľa príspevkov na sociálnych sieťach vzdať nemieni. „Chlapcov z Hollywoodu nikdy nezlomíte, aj keď im hádžete polená pod nohy,“ skonštatoval pod videom.

Domov
Zdieľať
Diskusia