Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. novembra 2021 o 16:55
Čas čítania 0:43
Adam Novosad

Zúfalí ruskí lekári pozývajú známych antivaxerov na návštevu covidových oddelení. Rýchlo zmeníte názor, odkazujú im

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Ruskí lekári stratili trpezlivosť s celebritami, ktoré otvorene spochybňujú očkovanie.

Skupina ruských lekárov stratila trpezlivosť so známymi osobnosťami a s politikmi, ktorí doteraz spochybňovali vakcíny proti koronavírusu. Jedenásti prominentní ruskí lekári napísali otvorený list, v ktorom antivaxerské celebrity pozývajú priamo na oddelenia, kde liečia pacientov s koronavírusom, informuje Euronews.

„Sme momentálne trochu zaneprázdnení a môžete hádať prečo. Ale keďže vás číta a počúva veľa ľudí, nájdeme si pre vás čas na zorganizovanie prehliadky ‚červených zón‘, jednotiek intenzívnej starostlivosti a oddelení patológie,“ napísali lekári antivaxerom.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/AP/Evgeniy Maloletka

Lekári priamo menovali celebrity, ktoré vakcíny vo verejnom priestore spochybňujú. Patria medzi ne známi herci, osobnosti z televíznych obrazoviek, ale aj hudobné hviezdy. Vakcíny prirovnávali k žltým hviezdam pre Židov v nacistických vyhladzovacích táboroch, ale aj k digitálnym koncentračným táborom modernej doby.

Odporúčané
V Číne sa koronavírusom nakazilo 250 miliónov ľudí za prvých 20 dní decembra, tvrdia hrozivé uniknuté dokumenty. Ako je to možné? V Číne sa koronavírusom nakazilo 250 miliónov ľudí za prvých 20 dní decembra, tvrdia hrozivé uniknuté dokumenty. Ako je to možné? 25. decembra 2022 o 12:00

„Je to ozajstná vojna. Každý deň strácame tisíce ľudí, ktorí si nepripravili svoje telá na boj so smrteľným vírusom,“ píše sa v otvorenom liste. Lekári v ňom antivaxerom odkazujú, že v dnešnej dobe nemajú morálnu autoritu ignorovať výzvu na návštevu koronavírusových oddelení v nemocniciach. „Sme si istí, že po návšteve ‚červených zón‘ zmeníte svoj postoj a prejdete na stranu zdravého rozumu,“ píše sa v závere listu.

Domov
Zdieľať
Diskusia