Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. novembra 2021, 16:26
Čas čítania 0:49
Tímea Krauszová

Mužovi zhnil a odumrel penis po tom, čo ho pri sedení na WC pohrýzla kobra

NEWS ZVIERACIA RÍŠA
Uložiť Uložené

Výlet na juhoafrické safari sa premenil na nočnú moru.

47-ročný Holanďan na svoj výlet na juhoafrické safari zrejme nikdy nezabudne. Po tom, čo ho pohrýzla kobra, začal vracať, mal pocity pálenia a z oblasti panvy mu do celého tela vystreľovala ostrá bolesť. Do niekoľkých hodín mu opuchol penis, ktorý sa zároveň sfarbil dofialova a extrémne ho bolel.

Helikoptérou ho previezli do najbližšej nemocnice, kde lekár skonštatoval, že penis začal hniť a odumierať. Na prípad upozornil Complex, informoval o tom web Urology Case Reports (klikaj naň na vlastnú zodpovednosť, obsahuje aj fotografie z prípadu).

Museli ho operovať

Muž čakal na helikoptéru takmer tri hodiny a po tom, ako ho prijali v nemocnici a stanovili diagnózu, dostal širokospektrálne antibiotiká a niekoľko dávok protijedu.

Odumieranie však postupovalo veľmi rýchlo a zasiahlo prakticky celú dĺžku penisu. Zničené tkanivo bolo rozsiahle a lekári ho museli chirurgicky odstrániť a ranu zašiť. Muž ostal v nemocnici 9 dní, potom sa mohol vrátiť do Holandska.

Tam podstúpil aj plastickú operáciu na rekonštrukciu penisu. Potreboval aj hemodialýzu, pretože jeho obličky utrpeli tiež. Časom sa mu však podarilo plne zotaviť, komentujú prípad na Urology Case Reports. Odborníci varujú, že v oblastiach, kde sú hady rozšírené, treba predtým, než si sadneš na toaletu, spláchnuť.

Fotky penisu tesne po zákroku a rok po ňom si môžeš pozrieť na tomto webe.

Domov
Zdieľať
Diskusia