Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. novembra 2021, 15:01
Čas čítania 0:40
Eduard Starkbauer

Fortnite v Číne v novembri končí. Hráči sa už nemôžu do hry registrovať

NEWS ČÍNA FORTNITE
Uložiť Uložené

Populárna hra príde o desiatky miliónov hráčov

V najľudnatejšej krajine sveta sa od 15. novembra hráči Fortnitu budú snažiť pripojiť na servery márne. Noví hráči sa do hry nemôžu registrovať už od pondelka. Developer jednej z najúspešnejších hier ostatných rokov, spoločnosť Epic Games, vstúpil na čínsky trh skúšobne v júli 2018. Prerušenie distribúcie hry v Číne však pre CNN nechceli zástupcovia firmy bližšie komentovať. 

Čínske špecifiká

Na Twitteri za hlavný dôvod konca Fortnitu v Číne označuje analytik čínskeho trhu s videohrami Daniel Ahmad nepriateľský postoj miestnej vlády. Tá si dáva za cieľ bojovať proti počítačovej závislosti mládeže. Koncom augusta drasticky obmedzila čas strávený hraním všetkých online hier pre ľudí mladších ako 18 rokov. Tí sa môžu hrať už len cez víkend a aj to iba v obmedzenom limite troch hodín týždenne.

Fortnite dosiahol vrchol popularity v roku 2020, keď evidoval 350 miliónov hráčov a zaznamenal profit vyše 5 miliárd dolárov. Na rozdiel od globálnej verzie hry bola tá čínska výrazne obmedzená. Spoločnosť Epic Games v nej musela zrušiť nákupy v hre (tzv. IAP), hlavný zdroj svojho zisku.

Domov
Zdieľať
Diskusia