Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. októbra 2021, 8:56
Čas čítania 1:07
Viktor Kniš

Tibor Gašpar mal doma záhadné DVD s policajnými prípadmi aj dva roky po vražde Jána Kuciaka. Nezachránil ho ani Žilinka

NEWS KAUZA OČISTEC TIBOR GAŠPAR
Uložiť Uložené

Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar zostáva vo väzbe, čoskoro ho pravdepodobne čaká súd. Blízkemu nominantovi Roberta Kaliňáka priťažilo DVD, ktoré mal doma, aj keď na to nebol dôvod.

Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar sa už čoskoro môže postaviť pred Špecializovaný trestný súd ako priamy podriadený v organizovanej zločineckej skupine oligarchu Norberta Bödöra. Vyšetrovanie kauzy Očistec je totiž skoro na konci a priameho nominanta Roberta Kaliňáka podozrievajú práve z toho, že bol súčasťou gangu, ktorý pomáhal Smeru-SD držať sa pri moci, ale aj finančne profitovať z vlastnej trestnej činnosti. 

Gašpar zároveň naďalej zostáva vo väzbe, nepomohlo mu ani podanie sťažnosti na generálnej prokuratúre, upozornili Aktuality. Úrad nominanta Sme rodina Maroša Žilinku jeho sťažnosť proti obvineniu zamietol, naďalej vidí dôvod na trestné stíhanie Gašpara aj ďalších bývalých vrcholových policajných funkcionárov, ktorí mali pracovať pod Bödörom mladším.

Policajnému exprezidentovi priťažil aj DVD nosič, ktorý u neho našli pri domovej prehliadke. Údajne na ňom boli dáta k vyšetrovaným prípadom ešte z čias existencie Úradu boja proti korupcii, čo bol predchodca Národnej kriminálnej agentúry. Gašpar tvrdil, že ide o zálohu. Sudca, ktorý rozhodoval o väzbe, si však myslí, že ide o uchovávanie kompromitujúcich materiálov. Podľa neho totiž neexistuje objektívny dôvod, prečo by mal policajný exprezident uchovávať takéto dáta vo vlastnom rodinnom dome aj dva roky po tom, čo odišiel z postu šéfa polície. 

Domov
Zdieľať
Diskusia