Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. októbra 2021, 16:03
Čas čítania 0:45
Adam Novosad

Muž dostal v Singapure trest smrti za necelý 1 kilogram marihuany. Do krajiny ju chcel prepašovať v kufri auta

Muž dostal v Singapure trest smrti za necelý 1 kilogram marihuany. Do krajiny ju chcel prepašovať v kufri auta
Zdroj: Flickr/Elsa Olofsson/volně k užití
NEWS MARIHUANA
Uložiť Uložené

Skutok sa odohral v roku 2018, ale odvolací súd teraz potvrdil trest smrti.

Singapurské súdy udelili trest mužovi, ktorého policajti chytili s takmer 1 kilogramom marihuany. Skutok sa stal v roku 2018, keď ho zastavili a v kufri auta mu našli rastlinu zabalenú vo fólii a v novinovom papieri, informuje Yahoo.

Omar Yacob Bamadhaj dostal trest smrti vo februári 2021, ale proti rozsudku sa odvolal s nádejou, že súd vyššej inštancie rozhodnutie zvráti. Napokon sa tak nestalo a trest smrti odvolací súd potvrdil začiatkom tohto týždňa.

marihuana
Zdroj: Wikimedia Commons

Dnes 41-ročný Bamadhaj postavil svoju obhajobu na tvrdení, že o drogách v kufri auta nevedel. V čase, keď ho policajti zastavili, viezol v aute svojho otca, a tak tvrdil, že by nepašoval marihuanu so svojím otcom za volantom a dobrovoľne ho ohrozil.

Počas súdneho procesu muž tvrdil, že mu zrejme marihuanu do kufra niekto úmyselne vložil bez toho, aby o drogách vedel. V úvode, keď ho policajti zadržali, však ponúkol rozdielnu verziu a vysvetľoval, že marihuanu do Singapuru prepašoval zo zúfalstva, pretože nemal žiadne peniaze a potreboval si zarobiť.

Odporúčané
Pýtali sme sa Slovákov, čo si myslia o trestoch za marihuanu. Väčšina chce, aby ich nová vláda zmiernila Pýtali sme sa Slovákov, čo si myslia o trestoch za marihuanu. Väčšina chce, aby ich nová vláda zmiernila 27. septembra 2023, 18:05

Bamadhaj sa sťažoval, že ho singapurská polícia prinútila priznať sa pod hrozbou násilia a smrti, ale odvolací súd na tieto sťažnosti neprihliadol. Chlapík by mal byť popravený v nasledujúcich mesiacoch.

Domov
Zdieľať
Diskusia