Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. októbra 2021, 20:00
Čas čítania 1:12
Tímea Krauszová

TOP 3 vo štvrtok: Čierne okresy sú späť, v Bratislave bude v novom roku po nociach ticho a Danko je opäť hviezdou internetu

NEWS TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Správy dňa, ktoré by ti nemali ujsť.

Čierne okresy sú späť

Od pondelka bude mať Slovensko prvých 5 čiernych okresov a už žiadny nebude zelený. Pandemická situácia sa opäť zhoršuje. Čierne okresy čakajú výraznejšie obmedzenia bežného života ako doteraz.

Obyvatelia Čadce, Bardejova, Kysuckého Nového Mesta, Starej Ľubovne a Svidníka môžu zabudnúť na večierky aj svadby v reštauráciách, nenajedia sa už ani na terasách podnikov. Pre zoznam ďalších opatrení klikni sem.

covid automat
Zdroj: MZ SR

Bratislava po polnoci stíchne

Život v Bratislave sa v novom roku zmení. Staré Mesto vydalo nové všeobecne záväzné nariadenie, ktoré upravuje časy pre prevádzky a obchody. Týka sa najmä reštaurácií a barov, ale ovplyvní aj predaj cez okienko a terasy. Námestie pred Starou tržnicou tak bude väčšinu dní po polnoci už potichu.

Obmedzenia prijali aj pre fitká a ďalšie prevádzky. Nové pravidlá budú platiť od 1. januára 2022. Prečítaj si kompletný zoznam zmien tu.

Ľudia sa tešia zo zrušenia núdzového stavu.
Ľudia sa tešia zo zrušenia núdzového stavu. Zdroj: Refresher/Jakub Šuvada

Za CBD 25 rokov natvrdo

Mladého Brita v Dubaji odsúdili na 25 rokov väzenia po tom, ako mu v aute našli náplň do elektronickej cigarety s obsahom látky CBD. V Spojených arabských emirátoch platí nulová tolerancia drog, a preto sa mladíkovi ušiel veľmi prísny trest.

Odporúčané
Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov 8. novembra 2022, 20:00

Nejde o prvý prípad, keď niekto v Dubaji doplatil na prechovávanie látok, ktoré by inde nepredstavovali problém. V poslednom čase si súdy zgustli na prechovávaní maku pre ópium, ale aj na liekoch predpísaných lekárom v domovskej krajine. Prečítaj si, ako sa mladík snaží bojovať a čo jeho matka odkazuje úradom v tomto článku.

Dubai
Zdroj: Pixabay

Instagramový post dňa: Andrej Danko

Tím Andreja Danka urobil chybu, ktorú mu internet neodpustí. Niekto z fanúšikov si totiž nielen uložil, ale aj preposlal vystrihnutý záver videa, ktoré publikovala Slovenská národná strana na Youtube. Záver vety najskôr predsedovi strany SNS nevyšiel, za čo sám sebe šťavnato vynadal.

Vďaka internetu a sociálnym sieťam sa zrejme čoskoro dočkáme aj remixu tejto nadávky. Nateraz si pozri len vystrihnutý záver.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by zomriofficial (@zomriofficial)

Domov
Zdieľať
Diskusia