Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. októbra 2021, 16:51
Čas čítania 1:40
Tímea Krauszová

Život v Bratislave sa od nového roka zmení. Na terase si po jedenástej už neposedíš, menia sa otváracie hodiny barov a klubov

NEWS BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Zmeny v hlavnom meste upravujú nočný život.

Život v Bratislave sa v novom roku zmení. Staré Mesto vydalo nové všeobecne záväzné nariadenie, ktoré upravuje časy pre prevádzky a obchody. Zmení sa toho veľa, predovšetkým pre reštaurácie a bary, no aj pre kluby či predaj jedla cez okienko. Námestie pred Starou tržnicou tak bude väčšinu dní po polnoci už potichu. Celé znenie nariadenia nájdeš na webe Starého Mesta.

Ako sa zmenia otváracie hodiny

Obchody budú po novom môcť byť otvorené každý deň od 6.00 do 23.00 h.

Najviac pocítiš oklieštenie v nočnom živote, ktorý súvisí s tancovaním či popíjaním. Limity pre reštaurácie a bary (tzv. pohostinské služby) sa menia v priebehu týždňa: od nedele do štvrtka môžu fungovať rovnako ako obchody od šiestej do jedenástej večer, v piatok a v sobotu sa limit predlžuje do druhej ráno. Na terasách si posedíš do desiatej počas týždňa a najneskôr do jedenástej večer v piatok a v sobotu.

Ak rád tancuješ a chystáš sa do hudobného klubu, v dňoch nedeľa až štvrtok môžeš ísť len od 10.00 do polnoci, v piatok a v sobotu budú otvorené do tretej ráno.

Domov
Zdieľať
Diskusia