Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. októbra 2021, 20:00
Čas čítania 0:49
Jakub Paulík

TOP 3 v stredu: Ľudia si na Tiktoku trhajú vlasy, Zsuzsová dostala 21 rokov a deti od 5 rokov možno očkovať

NEWS TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Prečítaj si hlavné správy dnešného dňa.

Zsuzsová dostala 21 rokov „natvrdo“

Alena Zsuzsová je prvýkrát právoplatne odsúdená. Rozsudok Špecializovaného trestného súdu v prípade vraždy primátora Hurbanova Lászlóa Basternáka z roku 2010 dnes potvrdil Najvyšší súd. 21-ročný trest odňatia slobody dostali okrem Zsuzsovej Roman Ostružlík a Vladimír Mosnár. Alena Zsuzsová v prípade vystupovala ako sprostredkovateľka. Viac informácií sa dočítaš tu.

Alena Zsuzsová
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Deti od 5 rokov možno prihlásiť na očkovanie

Na Slovensku môžu od stredy 13. októbra rodičia a zákonní zástupcovia prihlasovať svoje deti od 5 do 11 rokov na očkovanie. Rezort zdravotníctva však zdôrazňuje, že musí ísť o rizikové prípady. Tým by mohol covid-19 spôsobiť ťažký priebeh či dokonca smrť. 

Ilustračná foto.
Ilustračná foto. Zdroj: TASR/AP

Ľudia si na Tiktoku trhajú vlasy

Používatelia Tiktoku prišli s ďalšou nebezpečnou výzvou – trhaním malých sekcií vlasov, pri ktorých sa zabávajú nad zvukmi prasknutia. Takzvaný „scalp popping“ sa však dostal do pozornosti sociálnej siete, ktorá dané videá začala skrývať. Podľa odborníkov si touto „zábavou“ môžu ľudia veľmi ľahko ublížiť. 

TikTok
TikTok Zdroj: Tiktok/YanaSemerly

Instagramový post dňa: Seriálový kapitán Kirk vo vesmíre

Raketa New Shepard z dielne Blue Origin Jeffa Bezosa si to v priebehu dnešného dňa zamierila k vesmíru. Na palube sa okrem iných nachádzal aj herec William Shatner, ktorého preslávila postava kapitána Kirka zo Star Treku. Vo svojich 90 rokoch je aktuálne najstarším človekom, ktorý bol vo vesmíre.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jeff Bezos (@jeffbezos)

Domov
Zdieľať
Diskusia