Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. októbra 2021, 12:29
Čas čítania 0:44
Viktor Kniš

Zsuzsová dostala 21 rokov za vraždu, prvýkrát sa prezlečie z civilu do väzenského mundúra

NEWS SÚDY
Uložiť Uložené

Alenu Zsuzsovú prvýkrát právoplatne odsúdili, na súd s Kuciakom bude chodiť vo väzenskom oblečení rovnako ako Kočner, ktorého odsúdili za zmenky.

Najvyšší súd potvrdil rozsudok Špecializovaného trestného súdu vo veci vraždy primátora Hurbanova. Alena Zsuzsová, Roman Ostružlík a Vladimír Mosnár dostali 21 rokov.
 

Alena Zsuzsová bola podľa súdu sprostredkovateľkou úkladnej vraždy exprimátora Hurbanova Lászlóa Basternáka z roku 2010.

Roman Ostružlík bol objednávateľom vraždy, objednávku sprostredkovala Alena Zsuzsová, ktorá je okrem toho obžalovaná aj z príprav vrážd prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Maroša Žilinku, prokurátora Generálnej prokuratúry SR Petra Šufliarskeho a advokáta Daniela Lipšica. V prípade vraždy novinára Jána Kuciaka ŠTS Alenu Zsuzsovú oslobodil, vo veci však Najvyšší súd rozhodol v jej neprospech a vec sa vráti súdu nižšieho stupňa. Hlavné pojednávanie bude pokračovať už čoskoro. 

Za vinného súd uznal aj Vladimíra Mosnára, ktorý je už právoplatne odsúdený za inú násilnú činnosť. Štefan Kaluz, ktorý vraždu vykonal, si za tento skutok odpykáva 25-ročný trest.


Všetci traja vo svojich záverečných rečiach v utorok vinu odmietli. Alena Zsuzsová spochybnila výpovede takmer všetkých svedkov a tvrdí, že vypovedali klamlivo s cieľom poskytnúť orgánom činným v trestnom konaní nimi želané výpovede v snahe zabezpečiť si vlastnú beztrestnosť. Obžalovaní Roman Ostružlík a Vladimír Mosnár vo svojich rečiach uviedli, že sú nevinní, a súd požiadali o oslobodenie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia