Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. októbra 2021, 15:25
Čas čítania 0:54
Kamila Šebestová TASR

VIDEO: To, že ste odlišní, vás robí jedinečnými. Prezidentka Čaputová vyzýva mladých, aby sa starali o svoje duševné zdravie

NEWS DUŠEVNÉ ZDRAVIE ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Prezidentka nahrala video pri príležitosti Svetového dňa duševného zdravia.

Ak cítiš samotu či úzkosť, neváhaj požiadať o pomoc. Prezidentka Zuzana Čaputová vyzýva mladých ľudí a deti, aby dbali o svoje duševné zdravie. Psychické problémy môžu prerásť až do porúch, vyžadujú preto pozornosť a liečbu tak ako telesné choroby. 

„Nie je preto hanbou požiadať o pomoc, ak človek cíti samotu, úzkosť či depresiu,“ vyzýva v instagramovom videu mladých ľudí prezidentka Zuzana Čaputová. 

„Ak cítite úzkosť, strach alebo duševnú nepohodu, vedzte, že tento problém nemusíte zvládať sami. Každý problém má riešenie,“ dodáva. Je podľa nej dôležité, aby mladí ľudia či deti s problémami nezostali sami. Vyzýva ich, aby sa zdôverili dospelému, ktorému dôverujú. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

Příspěvek sdílený Zuzana Čaputová (@zuzana_caputova)

Prezidentka upozorňuje aj na to, že mladí ľudia sa často môžu trápiť svojím vzhľadom alebo pocitom, že sú odlišní. 

Možno niektorí z vás riešite to, že ste odlišní, že nie ste spokojní so svojou postavou, so svojím vzhľadom, ale práve to, že ste odlišní, vás robí jedinečnými,“ hovorí vo videu prezidentka Čaputová. Zároveň je podľa nej dôležité poučiť sa z chýb a zlyhaní. 

Odporúčané
Pocit nedostatočného života: Čo robiť, keď ti Instagram spôsobuje FOMO a neustále sa porovnávaš s druhými? Pocit nedostatočného života: Čo robiť, keď ti Instagram spôsobuje FOMO a neustále sa porovnávaš s druhými? 14. marca 2024, 14:30

Vyzýva mladých ľudí a deti, aby využili možnosť telefónnych liniek. O bezplatnú pomoc môžeš požiadať napríklad Linku detskej istoty na čísle 116 111 či Linku detskej dôvery na čísle 0907 401 749. Pomoc poskytuje aj krízová linka pomoci Ipčko na čísle 0800 500 333 alebo na [email protected], ako aj linka pomoci Chuť žiť pre ľudí s poruchami príjmu potravín na čísle 0800 221 080.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

Příspěvek sdílený Chuť žiť (@chutzit)

Domov
Zdieľať
Diskusia