Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
9. októbra 2021, 11:44
Čas čítania 0:43
Daniel Mikolášik

Lego vydá najväčšiu stavebnicu v histórii. Takmer meter a pol dlhý Titanic pozostáva z 9 090 dielov

ZAUJÍMAVOSTI HRAČKA LEGO TITANIC
Uložiť Uložené

Model legendárneho parníka obsahuje aj detailne zobrazené interiéry odkazujúce na reálne miestnosti vrátane veľkého schodiska v prvej triede.

Spoločnosť Lego odhalila svoju doposiaľ najväčšiu stavebnicu, akú kedy vydala. Ide o autentickú repliku azda najznámejšieho parníka v histórii RMS Titanic. Luxusná loď pozostáva z 9 090 dielov a je dlhá 1,36 metra.

Model prichádza na trh 110 rokov po tom, čo pôvodný legendárny parník odhalili verejnosti v Belfaste v roku 1911. Podľa spoločnosti Lego si prídu na svoje nielen zarytí fanúšikovia týchto stavebníc, ale aj milovníci histórie. V modeli sa vraj snažili zachytiť niekdajšiu bezkonkurenčnú majestátnosť Titanicu.

LEGOTitanic
Zdroj: Lego

Okrem prepracovaného zovňajška sa v stavebnici nachádzajú aj detailne zobrazené interiéry odkazujúce na reálne miestnosti vrátane veľkého schodiska v prvej triede, ktoré sa rozprestiera na šiestich palubách, ale aj jedálenského salóna či repliky modernej strojovne.

„V čase uvedenia na trh bol Titanic vrcholom námorného inžinierstva, najväčším pohyblivým vozidlom, aké kedy bolo vytvorené. Bola to neuveriteľná cesta opäť vytvoriť toto ikonické plavidlo z kociek lega na základe plánov vytvorených pred viac ako storočím,“ povedal Mike Psiaki, šéfdizajnér spoločnosti Lego.

Odporúčané
Youtuber zverejnil videá z ponorky Titan, na expedícii sa bál o život. Museli sa rýchlo vynoriť, lebo pri Titanicu náhle zlyhávala Youtuber zverejnil videá z ponorky Titan, na expedícii sa bál o život. Museli sa rýchlo vynoriť, lebo pri Titanicu náhle zlyhávala 22. júna 2023, 19:00

Stavebnica sa začne predávať od 8. novembra 2021, ale VIP zákazníci si ju môžu zakúpiť v predpredaji od 1. novembra. Jej cena bude na úrovni 629,99 eura.

LEGO
TitanicLEGO
TitanicLEGO
Titanic
Zobraziť galériu
(3)
Domov
Zdieľať
Diskusia