Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
4. októbra 2021, 12:06
Čas čítania 1:13
Viktor Kniš

Billie Eilish naložila na koncerte v Texase najprísnejšiemu potratovému zákonu v civilizovanom svete: Moje telo, moja voľba!

Billie Eilish naložila na koncerte v Texase najprísnejšiemu potratovému zákonu v civilizovanom svete: Moje telo, moja voľba!
Zdroj: Getty Images/Theo Wargo
NEWS INTERRUPCIE A REPRODUKČNÉ PRÁVA
Uložiť Uložené

Speváčka tvrdí, že skoro odmietla účasť na festivale v Texase, pretože chcela dať najavo svoj nesúhlas s novým interrupčným zákonom.

Speváčka Billie Eilish na koncerte v Texase vyjadrila svoj obzvlášť negatívny názor na najprísnejší potratový zákon v civilizovanom svete, ktorý tamojší politici nedávno schválili. 

Predmetný zákon zakazuje interrupcie od fázy tehotenstva, keď je možné odhaliť zvuky srdca plodu, čo je zvyčajne možné v šiestom týždni gravidity – teda skôr, než mnohé ženy vôbec vedia, že sú tehotné. Zákon pritom nerobí výnimky pri znásilnení alebo inceste.

Späť
Zdieľať
Diskusia