Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. septembra 2021, 8:13
Čas čítania 1:00
Martin Adam Pavlík

Čínska vláda si nepraje na televíznych obrazovkách vidieť zženštilých mužov. Vraj nie sú dobrým príkladom pre mladistvých

Čínska vláda si nepraje na televíznych obrazovkách vidieť zženštilých mužov. Vraj nie sú dobrým príkladom pre mladistvých
Zdroj: Unsplash/Xu Duo/volně k užití
POLITIKA ČÍNA
Uložiť Uložené

Pravidlá, ktoré platia od stredy, obmedzujú aj hranie online hier pre mladších ako 18 rokov na tri hodiny týždenne a úplne zakazujú hranie počas školských dní.

Komunistický režim nepozná hranice. Podľa Voice of America sa v Číne v mene „silnejšej a zdravšej spoločnosti“ pritvrdzuje v televíznej sfére. Národná správa rozhlasu a televízie uviedla, že si nepraje na obrazovkách vidieť zženštilých mužov (použila pri tom urážlivý slangový výraz pre tento typ mužov – „niang pao“).

Je to následkom obáv, že čínske popové hviezdy, ovplyvnené elegantným, módnym vzhľadom niektorých juhokórejských a japonských spevákov či hercov, nedokážu povzbudiť čínskych mladých mužov k dostatočnej mužnosti. Vysielatelia by sa preto mali vyhýbať propagácii „vulgárnych internetových celebrít“ a obdivu k bohatstvu, uviedol regulátor.

Namiesto toho by mali televízne programy „propagovať vynikajúcu tradičnú čínsku kultúru a vyspelú socialistickú kultúru“. Vláda zároveň sprísňuje kontrolu nad čínskym internetovým priemyslom. Začala protimonopolné opatrenia, keďže technologické firmy vraj môžu mať príliš veľkú nezávislosť a zároveň veľký vplyv na spoločnosť. Týka sa to napríklad aj poskytovateľa hier Tencent Holding či gigantu elektronického obchodu Alibaba Group. 

Odporúčané
Vlaky tu jazdia cez budovy, autá tankujú na strechách. Čunking je najväčšie mesto sveta, o ktorom si možno nepočul Vlaky tu jazdia cez budovy, autá tankujú na strechách. Čunking je najväčšie mesto sveta, o ktorom si možno nepočul 17. apríla 2024, 9:30


Pravidlá, ktoré platia od stredy, obmedzujú hranie online hier pre mladších ako 18 rokov na tri hodiny týždenne a úplne zakazujú hranie počas školských dní. Vývojári hier dokonca museli vláde predložiť chystané nové tituly, pričom ich úradníci vyzvali, aby ešte pridali nacionalistické témy. Strana sprísňuje kontrolu aj nad celebritami.

Vysielatelia by zároveň mali obmedziť priestor umelcom, ktorí podľa slov regulátora „porušujú verejný poriadok“ alebo „stratili morálku“. Populárna herečka Čao Wej bez vysvetlenia zmizla zo streamovacích platforiem. Jej meno bolo odstránené z titulkov filmov a televíznych programov. Ďalšia herečka, Čeng Šuang, minulý týždeň dostala pokutu 299 miliónov jüanov (v prepočte 46 miliónov dolárov) za údajné daňové úniky.

Domov
Zdieľať
Diskusia