Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. augusta 2021, 18:00
Čas čítania 5:02
Viktor Kniš

Rytmus a Pil C prekonávajú svoje možnosti v klipe od Mystika Produkt. Kvôli detailom dokončovali videoklip pár hodín pred vydaním

Rytmus a Pil C prekonávajú svoje možnosti v klipe od Mystika Produkt. Kvôli detailom dokončovali videoklip pár hodín pred vydaním
Zdroj: se svolením Matúše Zeťáka
HUDBA PIL C RYTMUS
Uložiť Uložené

Pil C: „Bol to najdrahší a najnáročnejší klip, aký som financoval. Ale o peniaze určite nejde. Keď máš v hlave víziu, robíš všetko pre to, aby dostala reálnu podobu a aby si po sebe niečo zanechal.“

„Blonde jak Frank Ocean, sleduj je*o, na sebe mám fajky, to preto, j*bo, lebo ma oblieka Nike...“ rapuje Pil C v novej skladbe V Podzemí Freestyle, ktorá bude uzatvárať jeho pripravovaný štvrtý sólový album ako outro.  

Ten uzrie svetlo sveta ešte tento rok. „Album je tesne pred dokončením, počas lockdownu som toho stihol veľmi veľa. Ešte mám pár vecí v hlave, ktoré chcem stihnúť. Posledný mesiac-dva sú vždy najhektickejšie,“ vysvetľuje Refresheru hlava Comebackgangu.

V tomto článku si prečítaš:
  • Prečo klip dokončovali menej ako 24 hodín pred vydaním.
  • Ako vnímajú Pil C a Rytmus investovanie do videoklipov, aj keď sa im peniaze nikdy nevrátia.
  • Z akého dôvodu Pil C nechce robiť zo svojej hudby primárne biznismodel.
  • O čom je skladba a aký bude nový album Pil C-ho.
  • Ako Mystika Produkt potrápili Rytmusa, keď musel vyliezť na skalu s dvojkilovými retiazkami a bez istenia.
pil c Rytmus
Zdroj: Youtube/CBG

Dnešná novinka otvára Pil C season – už tradične so symbolickým dátumom 28. 8. Skalní fanúšikovia ho už dobre poznajú, tým ostatným odporúčame prelúskať CBG youtubový kanál. 

Odporúčané
SEPAR VS. RYTMUS: Naozaj si člen Kontrafaktu kupuje mesačných poslucháčov na Spotify? Spýtali sme sa distribútora jeho hudby SEPAR VS. RYTMUS: Naozaj si člen Kontrafaktu kupuje mesačných poslucháčov na Spotify? Spýtali sme sa distribútora jeho hudby 25. februára 2024, 12:30

V Podzemí Freestyle so sebou prináša aj špeciálneho hosťa, ktorým je Rytmus. „Zavolal som ho hlavne preto, že sme spolu nemali track. Ľudia nás mohli spolu počuť u Paulieho Garanda a dídžeja Wicha na tracku Forma, kde sme boli obaja ako hostia, teraz to máme vo svojich rukách. Klip sme však bez váhania opäť zverili do rúk famóznych Mystika Produkt,“ vysvetľuje Pil C.

S členom Kontrafaktu sa prvýkrát dohodli na spolupráci ešte v roku 2017, v tom čase však banger 39. poschodie zostal na Špeciálovom producentskom projekte, pretože sa koncepčne nehodil na projekt V rádiu hral Elán, keď umrel Tupac. 

Člen Kontrafaktu sa síce tentoraz nevracia k alter egu Rytmo, všetko však nasvedčuje tomu, že si z neho veľa zobral. Tento hudobný charakter predstavil Rytmus ešte vlani ako progresívnejší, inovatívnejší a nestagnujúci. Rytmo vznikol aj kvôli fanúšikom, ktorí neustále porovnávali Rytmusove nové veci s obdobím Bengoro alebo ERA. 

pil c Rytmus
Zdroj: Youtube/CBG

Paťo nám zároveň vysvetlil, ako svoj konfrontačný text na novinke Pil C-ho V Podzemí Freestyle myslel: „Je to o nedocenených ľuďoch, ktorí z bežného úspechu spravia megaúspech. Niečo ako ten, čo dobehol tretí do cieľa a opíše to tak, že je lepší ako ten prvý, hahaha. Myslel som to všeobecne, nie konkrétne na raperov.“

Nemyslím to vôbec zle, nikto ti nič neberie / 

preto nikdy nechci viac, jak môžeš, sebaklam nepomôže / lebo ťa z toho je*bne.

Najdrahší klip v Pil C-ho kariére potrápil aj Rytmusa. S dvojkilovými retiazkami vyliezol na skalu

Vyskúšaj predplatné
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 102559 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo klip dokončovali menej ako 24 hodín pred vydaním.
  • Ako Mystika Produkt potrápili Rytmusa, keď musel vyliezť na skalu s dvojkilovými retiazkami a bez istenia.
  • Prečo vznikal klip viac ako 30 dní a v čom sú jednotlivé zábery obzvlášť špecifické.
  • Prečo je pre Rytmusa a Pil C-ho dôležité investovať do klipov tisíce až desaťtisíce eur, aj keď vedia, že sa im peniaze nikdy nevrátia.
  • Z akého dôvodu Pil C nechce robiť zo svojej hudby biznismodel.
Domov
Zdieľať
Diskusia