Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. augusta 2021, 7:19
Čas čítania 1:15
Ema Stanovská

Bola podvyživená, nemala menštruáciu, ale aj tak chudla. Bývala vicemiss sa priznala k anorexii a bulímii

NEWS MODELING
Uložiť Uložené

„Skúšala som sacharidové vlny, jedla som menej sacharidov, extrémne veľa som športovala. Stále som si myslela, že som pribratá,“ povedala vo videu vicemiss.

Kristína Víglaská získala v roku 2020 titul druhej vicemiss v súťaži Miss Slovensko 2020, no pre pandémiu koronavírusu nemohla vycestovať. Aktuálne v týchto dňoch reprezentuje Slovensko na medzinárodnej súťaži krásy Miss Supranational v Poľsku. Pred pár dňami sa rozhodla otvorene priznať k poruchám príjmu potravy. Upozornil na to portál Diva.sk.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa MISS SUPRANATIONAL SLOVAKIA20 (@kristina_viglaska)

„Mnohí si všimli, že som po Miss Slovakia pribrala, a chceli vedieť, čo je za tým. Rozhodla som sa preto zdieľať s vami svoj príbeh,“ začala vicemiss vo videu na Instagrame. „Nikdy som nebola vychudnutá, vždy som mala vyšportovanú, svalnatú postavu. Pred súťažou krásy som sa však rozhodla schudnúť, lebo som si myslela, že budem mať väčšiu šancu.“

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa MISS SUPRANATIONAL SLOVAKIA20 (@kristina_viglaska)

Priznáva, že začala skúšať rôzne extrémne diéty a chcela sa vyhladovať. „Skúšala som sacharidové vlny, jedla som menej sacharidov, extrémne veľa som športovala. Stále som si myslela, že som pribratá,“ hovorí a priznáva, že napriek tomu sa vo svojej koži necítila dobre. A hoci mala desaťkilovú podváhu, neuvedomovala si vážnosť situácie.

Pol roka bez menštruácie

„Po súťaži chcelo moje vyhladovené telo všetku energiu naspäť, začala som sa prejedať. A tak sa z anorektičky stala bulimička. Navyše som musela jesť, aby som dostala menštruáciu, ktorú som nemala pol roka,“ priznáva modelka. 

Odporúčané
Modelka Denisa Ryndová o vzťahu s Tomášom Le Sym: Dlho som sa tomu bránila. Nevedela som, či je to úplne chalan pre mňa (Rozhovor) Modelka Denisa Ryndová o vzťahu s Tomášom Le Sym: Dlho som sa tomu bránila. Nevedela som, či je to úplne chalan pre mňa (Rozhovor) 13. januára 2024, 9:30

Hoci kilá šli hore, psychika stále nebola v poriadku. „Z každého kila, ktoré som pribrala, som bola smutná. Nemohla som sa na seba pozrieť do zrkadla. Tak som začala opäť diétovať. Bol to kolobeh, z ktorého som sa nevedela dostať,“ hovorí so slzami v očiach.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa MISS SUPRANATIONAL SLOVAKIA20 (@kristina_viglaska)

Po čase sa to rozhodla riešiť a dnes je vďačná, že sa jej to stalo, pretože si veľa uvedomila. Videom chcela pomôcť ľuďom s podobnými problémami. „Bude vám oveľa lepšie, keď o tom začnete rozprávať. Majte sa rady také, aké ste. Jedzte normálne, nebojte sa toho. Keď máte problémy, vyhľadajte pomoc.“

Komička Simona Salátová nedávno kritizovala súťaž Miss Slovensko za to, že prezentuje len chudé dievčatá. Riaditeľ súťaže Michael Kováčik jej odkázal, že ženy, ktoré sa dostali do finále Miss, nie sú umelo vychudnuté a majú zdravý životný štýl.

Domov
Zdieľať
Diskusia