Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. augusta 2021, 18:43
Čas čítania 1:18
Viktor Kniš

Prečo je Norbert Bödör aj po roku vo väzbe? Kruh obvinených sa neuzavrel, mohol by ich ovplyvňovať, vraj konal aj v prospech Smeru

NEWS NORBERT BÖDÖR ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Najvyšší súd v rozhodnutí o väzbe oligarchu tvrdí, že dôkazná situácia proti nemu je čoraz silnejšia. Pribudlo mu ďalšie obvinenie a vyšetrovatelia rozkryli ďalšiu časť údajnej korupčnej schémy.

Norbert Bödör zostáva vo väzbe aj po roku od zadržania, rozhodol Najvyšší súd. Dôvodom je, že sa vyšetrovateľom Národnej kriminálnej agentúry darí posilňovať dôkaznú situáciu proti obvinenému oligarchovi z Nitry, konštatujú sudcovia v rozhodnutí, ktoré si Denník N vyžiadal v rámci infozákona. 

Senát skonštatoval, že dôvody na väzbu pretrvávajú, pretože okruh svedkov, ale aj obvinených nemusí byť konečný, a tak má stále koho ovplyvňovať. 

„Vyvstáva však otázka, či okruh obvinených a svedkov je definitívny, a možno predpokladať, že nie je. Z uvedeného dôvodu, keď dochádza k rozkrývaniu takej rozsiahlej trestnej činnosti s jasným korupčným charakterom a s podozrením páchania po dlhú dobu, obava z ich možného ovplyvňovania stále hrozí,“ píše sa v uznesení. 

Bödörovi navyše pribudlo obvinenie v kauze Dobytkár, ktorá sa týka údajných podvodov s agrodotáciami. Oligarcha z Nitry bol údajne súčasťou výpalníckej schémy, v rámci ktorej časť peňazí od žiadateľov o dotácie smerovala k funkcionárom Pôdohospodárskej platobnej agentúry. Vyšetrovatelia podľa Denníka N odhalili ďalšiu časť údajnej korupčnej schémy. Podnikateľ sa bráni tým, že proti nemu svedčia spolupracujúci obvinení. Sťažuje sa aj na podmienky vo väzbe. Vraj mu nedovolia stretnutia s rodinou, aby na neho vytvorili tlak. 

Domov
Zdieľať
Diskusia