Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
26. júla 2021, 18:32
Čas čítania 0:38
Adam Novosad

Koniec klasických cigariet? Marlboro má do 10 rokov úplne zmiznúť z britského trhu

Koniec klasických cigariet? Marlboro má do 10 rokov úplne zmiznúť z britského trhu
Zdroj: Pixabay/CC0/volně k užití
NEWS VEĽKÁ BRITÁNIA
Uložiť Uložené

Spoločnosť Phillip Morris plánuje nahradiť tradičné cigarety alternatívnymi zariadeniami.

Éra klasických cigariet sa zrejme chýli ku koncu. Ukazuje to aj rozhodnutie jedného z najväčších výrobcov tabakových výrobkov Philip Morris International, ktorý uviedol, že v najbližších desiatich rokoch sa z britského trhu stratí aj ikonická značka Marlboro, píše Daily Mail.

Odporúčané
Toto je Daniel Ricciardo. Vymenil plat za 25 miliónov eur, aby sa stal majstrom sveta, ale so svojím magickým úsmevom sa nestratí Toto je Daniel Ricciardo. Vymenil plat za 25 miliónov eur, aby sa stal majstrom sveta, ale so svojím magickým úsmevom sa nestratí 25. júla 2021, 12:30

Šéf spoločnosti Philip Morris Jacek Olczak vidí budúcnosť firmy najmä na trhu elektronických tabakových zariadení ako Iqos, ktoré namiesto spaľovania tabak nahrievajú a podľa spoločnosti sú preto pre zdravie človeka oveľa menej škodlivé.

Doterajšie výskumy sa však vo výsledkoch rozchádzajú, a tak nie je jasné, či je škodlivosť naozaj výrazne nižšia.

marlboro, cigarety
Zdroj: Pixabay

Olczak sa vo vyjadreniach pre Daily Mail nebál oznámiť, že diverzifikácia spoločnosti bude skutočne znamenať vytratenie klasických cigariet z obchodov. Tradičné cigarety od značiek ako Marlboro sa tak stanú nedostatkovým tovarom, ktorý už nebude bežne dostupný.

Firma však žiada britskú vládu, aby novými reguláciami pomohla tabakovým výrobcom prejsť na alternatívne zariadenia.

Philip Morris plánuje v najbližších rokoch dosiahnuť minimálne polovicu svojich tržieb z výrobkov, ktoré sa nefajčia. Chce sa výraznejšie presadiť aj na trhu s doplnkami, ako sú napríklad inhalátory.

Domov
Zdieľať
Diskusia