Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. júla 2021, 19:21
Čas čítania 0:48
Richard Bonde TASR

Ľudia začali pestovať kanabis pred 12-tisíc rokmi, tvrdí nová štúdia

ZAUJÍMAVOSTI MARIHUANA PRÍRODA
Uložiť Uložené

Od prvého „zdomácnenia“ konopy na území Číny údajne prešlo už dvanásť tisícročí.

Konopa siata, po latinsky Cannabis sativa, bola po prvý raz zdomácnená pred približne 12-tisíc rokmi na území súčasnej Číny. Informovala o tom agentúra AFP, pričom sa odvolala na výsledky štúdie zverejnenej vo vedeckom časopise Science Advances.

Odporúčané
Japonsko prekonalo rekord v najrýchlejšom internetovom pripojení. Celý obsah Pornhubu by si s ním stiahol za niekoľko minút Japonsko prekonalo rekord v najrýchlejšom internetovom pripojení. Celý obsah Pornhubu by si s ním stiahol za niekoľko minút 18. júla 2021, 13:36

Na výskume spolupracovali experti z Británie, Číny, Indie, Kataru, Pakistanu a zo Švajčiarska. Určovanie veku na základe genómu podľa vedcov potvrdzuje, že prví „zdomácnení“ predchodcovia priemyselnej konopy a konopy používanej na lekárske účely sa vyvinuli zo základnej odrody pred približne dvanástimi tisícročiami.

Domov
Zdieľať
Diskusia